Læge Louise Christensen understreger, at lukningen af satellitpraksissen på Nordlangeland skyldtes mangel på ressourcer og ikke velvilje. Efter planen genåbner den til september.

Lohals: I weekenden skrev vi i Fyns Amts Avis om satellit-lægepraksissen i Lohals, der så ud til at være svær at få op at køre igen, da en dag eller to med læge på Nordlangeland ikke er et krav fra regionen. Chef for praksisenheden i Region Syddanmark Frank Ingemann Jensen udtalte dog, at der er planer om en genåbning til september.

Det bekræfter læge Louise Christensen.

Hun var tidligere kompagnon med Bo Egelund, der i FAA ærgrede sig over, at han ikke kan fortsætte som læge i satellitpraksissen efter, at de to læger ikke længere arbejder sammen.

- Hele grundhistorien er, at regionen for knap tre år siden valgte at flytte vores praksis til Rudkøbing. Det er en regionsbeslutning. Rent frivilligt åbnede vi en gang om ugen en satellit. Så overtog vi, begge kompagnoner, noget ledelsesansvar for en anden klinik og havde simpelthen ikke længere ressourcer til at drive en satellit, forklarer Louise Christensen og understreger:

- Der er ikke nogen modvilje mod satellitten, det er et spørgsmål om ressourcer og mandetimer simpelthen.

Louise Christensen kan fortælle, at Pernille Marie Kock træder ind i klinikken som ny læge fra september, og der altså til den tid vil være mandskab nok til, at man kan genåbne satellitpraksissen i Lohals.

Ifølge Louise Christensen kommer det derfor fra 1. september igen til at være sådan, at der kommer en læge til Lohals en gang om ugen.

  • fyens.dk