Kystprojekt på Langeland: Med i finanslovsforslag med fem millioner

To af initiativtagerne til "Shores Langeland", Leif Esbensen og Ivan Nielsen ved en tidligere præsentation. Måske er der flere penge på vej. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Kystprojekt på Langeland: Med i finanslovsforslag med fem millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketingsmedlem: - Jeg har fået fem millioner kroner med i regeringens forslag til finanslov til "Shores Langeland".

Bagenkop: Det store natur- og friluftslivprojekt "Shores Langeland" er på vej mod en økonomisk saltvandsindsprøjtning. I hvert fald hvis regeringens forslag til finanslov bliver vedtaget. For i forslaget ligger fem millioner kroner til projektet, oplyser folketingsmedlem Erling Bonnesen (V), som er opstillet og valgt i Svendborg-Langelandskredsen.

"Shores Langeland" vil blandt andet benytte dele af havnen i Bagenkop, og så vil der efter planen være forskellige andre punkter på Langeland - såkaldte hot spots for at blive i den engelske sprogbrug - der kan indgå i de vandbaserede aktiviteter.

- Jeg synes, at det er et fantastisk projekt, og jeg er gået målrettet efter at få det på finansloven. Nu er det lykkedes - naturligvis under forudsætning af, at forslaget ender med at blive vedtaget og blive til den endelige finanslov, siger Erling Bonnesen.

- Det vil både styrke Langeland, udviklingen og muligheden for øget bosætning. Samtidig er det et stærkt element i det, vi kalder oplevelsesøkonomi. Turismen i form af flere friluftstilbud får et løft, tilføjer folketingsmedlemmet.

I de oprindelige budgetter regner man med, at projektet vil komme til at stå i 22,5 millioner kroner.

- Jeg ved, at der har været en dialog med Lokale- og Anlægsfonden, der kan dække de 15 millioner kroner, så vedtages finansloven, som forslaget lægges frem, er vi meget tæt på, at Shores Langeland når i mål, fastslår Erling Bonnesen.

Hvis man får bevillingen igennem, skal der regnes på sagen igen. Den gamle kommunalbestyrelse på besluttede i 2017 som et eget bidrag fra Langeland at afsætte syv millioner kroner til en bølgebrydende mole i Bagenkop Havn. Men den nuværende kommunalbestyrelse ændrede den beslutning i juni, så der ikke etableres mole, og projektet kan gøres billigere, syv-ni millioner kroner. Det skete for at få fremdrift i projektet. Til gengæld bliver der så visse begrænsninger i anvendelsen i forhold til det oprindelige projekt.

Kystprojekt på Langeland: Med i finanslovsforslag med fem millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce