Kvinder

Ikke alle kvinder lever i en traditionel kernefamilie med far, mor og børn. I år fokuserer kvindernes internationale kampdag på Langeland på de mange samlivsformer, der findes i Danmark.

Rudkøbing: Kær familie har mange former. Ifølge Danmarks Statistik er der 37 forskellige måder at være børnefamilie på i Danmark. En familie defineres som "en eller flere personer, der bor på samme adresse, og som har visse indbyrdes relationer", mens børnefamilier defineres som familier med hjemmeboende børn.

8. marts gruppen Langeland, som hvert år markerer kvindernes internationale kampdag i Rudkøbing, har i år fundet frem til fire kvinder, der fortæller om hver deres måde at indrette familielivet på til alles tilfredshed.

Marianne Hein, Rudkøbing, vil fortælle om at bo flere generationer under samme tag.

Lisbeth Hald, Stoense, fortæller om at bo sammen med en anden kvinde.

Marianne Bang, Rudkøbing, fortæller om at være frivilligt barnløs.

Nethe Bøgh Damgård, Magleby, fortæller om at bo sammen med andre unge.

Sang og musik

Traditionen tro vil aftenen også byde på sang og musik. 8. marts gruppens huspoet, Lulu Okholm, spiller op til fællessang, blandt andet sin egen tekst til lejligheden på melodien "Flickorna från Småland".

I år vil der også være optræden af gymnasieelev Leonora Gaustad, der sidste år begejstrede forsamlingen med sin smukke sang og vindende væsen. Denne gang har hun et lille band med sig.

Konferencier er Almira Vojnikovic. Arrangementet finder sted i teatersalen på Langelands Efterskole, Nørrebro 190, Rudkøbing, kl. 19.00-21.00, og der er gratis adgang.

Alle er velkomne, både kvinder og mænd. /EXP