Udlændingestyrelsen har offentliggjort, hvad tagarbejdet i Tullebølle på pavillonerne har kostet. Arbejdet er kun udført for syns skyld

Tullebølle: For at leve op til gældende lokalplan har Udlændingestyrelsen lavet tagarbejde for cirka 1,3 millioner kroner på pavillonerne, der huser asylansøgere i Tullebølle, oplyser styrelsen i en mail til Fyns Amts Avis.

Tagarbejdet er efter avisens oplysninger kun blevet udført for syns skyld for at leve op til kravene i lokalplanen.

På grund af lokalplanen skulle taget bygges med høj rejsning.

Vi har tidligere skrevet om sagen i august, hvor flere naboer til pavillonerne Skolevej udtrykte forundring over projektet.

- Hvis vi taler et projekt i millionklassen, så mener jeg, at det er lidt mærkeligt, hvis det altsammen kun er for syns skyld, sagde Nikolaj Reffsøe dengang til Fyns Amts Avis.

Lokalpolitiker Jan Ole Jakobsen (V) bor selv i Tullebølle.

Han kan godt forstå, at nogle naboer synes, det er mange penge at bruge for noget, som ikke har anden praktisk værdi udover æstetik.

- Men det er sagt som almindelig borger i Tullebølle, når jeg tager den kasket på, siger Jan Ole Jakobsen.

Han fortæller, at han mener, det er rimeligt, at Udlændingestyrelsen har udført arbejdet.

- Som politiker er mit svar anderledes. For selvfølgelig skal man jo leve op til de gældende lokalplaner for et givent område, når vi ser det ovenfra. Hvis vi ikke stillede krav til dette, ville det jo betyde, at folk bare kunne bygge og ændre ting, som de ville. Og det tror jeg ikke er en virkelighed, vi ønsker, lyder det fra lokalpolitikeren.

Kravene skal være ens for alle.

- Vi kan ikke bare sige, at Udlændingestyrelsen er hævet over reglerne. Det ville slet ikke give mening, siger Jan Ole Jakobsen.

Udover arbejdet med tagkonstruktionen er der også blevet udført facadearbejde og andet arbejde i forbindelse med brandsikring.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.