Kritik på Langeland: - Alt for lang sagsbehandling om færgerute

Det har taget for lang tid for de langelandske politikere at indgå en aftale med Ærøexpressen om brug af et færgeleje i Rudkøbing, mener Ulrik Kølle Hansen (V).Arkivfoto: Kenneth Skipper

Kritik på Langeland: - Alt for lang sagsbehandling om færgerute

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netop nu er Langeland Kommune ved at få undersøgt, om kommunen må gå ind i en aftale om udlejning af et færgeleje til rederiet Ærøexpressen. Men selvom det juridiske skal være på plads, har det taget for lang tid at gå ind i projektet, mener Ulrik Kølle Hansen (V).

Langeland: På Ærø arbejdes der fortsat med at bygge og indsætte en færge mellem Marstal og Rudkøbing, men før byggeriet af et nyt fartøj kan gå i gang, skal Langeland Kommune gå ind i projektet og lade færgeselskabet benytte et færgeleje i Rudkøbing Havn.

Flere modeller har på det seneste været i spil, og netop nu er Langeland Kommune ved at få undersøgt, om det er juridisk holdbart for kommunen at lade selskabet benytte et leje i Rudkøbing.

Men selvom juraen skal være på plads, har det taget alt for lang tid at give grønt lys og gå med på ideen fra langelandsk side, mener Ulrik Kølle Hansen (V), som sidder i kommunens tekniske udvalg.

- Når private banker på og vil investere, så synes jeg, at det har taget for lang tid at få sat sig i selen. Der er gået et halvt år med snak om ingenting. Der kunne godt være gjort noget mere. Det vil kun gavne turismen og erhvervslivet på Langeland, siger han.

Skatteyderne må ikke stå tilbage med milliongæld

Borgmester Tonni Hansen (SF) mener derimod ikke, at sagsgangen kunne være meget anderledes, og han understreger, at der under hele forløbet har været en intens og tæt dialog mellem ham og Ærøexpressen.

- Så længe vi ikke er enige om en model, som er undersøgt til bunds, og som holder juridisk og økonomisk, fremlægger jeg det naturligvis ikke for kommunalbestyrelsen. De har jo haft et par stykker med forskellige kompleksitet, siger han.

Hvornår Langeland Kommune kan være klar med et måske endeligt grønt lys til Ærøexpressen, afhænger desuden af, hvilken model selskabet ønsker at satse på, forklarer Tonni Hansen videre.

- Kompleksiteten i modellerne er forskellige, og jo mere kompleks en model er, jo længere tid tager det selvfølgelig, før vi får en tilbagemelding fra vores juridiske rådgivere. Desuden må det ikke ende med, at de langelandske skatteydere står tilbage med en milliongæld, hvis det går galt. Det er mit ansvar, at det ikke sker. Det giver jeg ikke sådan lige køb på, siger han.

Kritik på Langeland: - Alt for lang sagsbehandling om færgerute

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce