Kritik af Langeland Kommunes asylregnskab

Regningen for at lukke Tullebølle Asylcenter ender på 46,5 millioner kroner. Foto: Louise Koustrup.

Kritik af Langeland Kommunes asylregnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere eksperter kritiserer Langeland Kommune for et alt for usikkert regnskab på asylområdet. Konsekvensen kan blive et minus på 46,5 millioner kroner i kommunekassen. Det skriver TV2/Fyn.

Langeland: I Langeland Kommunes halvårlige regnskab fremgår det, at lukningen af asylcentret vil koste 46,5 millioner kroner - et beløb, der ifølge regnskabet vil blive dækket af Udlændingestyrelsen. Men der er ikke noteret, at Udlændingestyrelsen endnu ikke har givet nogen garanti for, om det også bliver resultatet, og dét vækker kritik hos økonomiprofessor Anders Drejer fra Aalborg Universitet:

- Det synes jeg ikke er god regnskabspraksis. Det er 46,5 millioner kroner, vi snakker om. Det er altså mange penge i det totale regnskab, og sådan som jeg læser regnskabet, så risikerer Langeland ikke at få en krone, siger Anders Drejer til TV2/Fyn.

Låst i fire år

Men i Langeland Kommune er man sikker på, at Udlændingestyrelsen refunderer hele beløbet, siger kommunaldirektør Benny Balsgaard til TV2/Fyn:

- Vi har jo haft nogle mundtlige korrespondancer. Og i øjeblikket sidder vi også og snakker med Udlændingestyrelsen og det revisionsselskab, de har sat til at kigge på det her.

Langeland Kommunes nye borgmester Tonni Hansen (SF) håber, at der bliver fundet en løsning, så det nye byråd ikke starter op med et minus på 46,5 millioner kroner:

- Det ville betyde, at vi ville blive låst de næste fire år, siger han til TV2/Fyn.

Kritik af Langeland Kommunes asylregnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce