Krimiforfatter på Langeland: På jagt efter gerningssted til den næste bog

Jesper Stein er fascineret af Langelandsbroen, der godt kunne danne rammen om et mord eller to. Foto: Martin Ramsgaard

Krimiforfatter på Langeland: På jagt efter gerningssted til den næste bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krimiforfatteren Jesper Stein har været på Langeland den seneste uge, hvor han har ledt efter et gerningssted til sin syvende bog, der sandsynligvis kommer til at foregå på Langeland.

LANGELAND: Avisen tager Jesper Stein en tur forbi det gamle værft på havnen i Rudkøbing. Han er på jagt efter godt afsæt til sin syvende bog i serien om politimanden Axel Steen.

Jesper Stein skal finde et godt sted, hvor der kunne begås et drab. Et gerningssted, der kan få bogen og Axel Steen i gang. Forfatteren er dog ikke så imponeret af de forfaldne bygninger.

Derimod fascinerersynet af Langelandsbroen, når han vender blikket mod nord, mere.

- Der er dejligt langt ned deroppe fra, konstaterer han.

Jesper Stein har været den seneste uge på Langeland i forbindelse med Dansk Forfatterforenings projekt "Hvem er Danmark?", hvor 20 forfattere skal skrive en historie fra 20 byer rundt omkring i Danmark.

Selve historien bliver senere trykt her i avisen, og Jesper Stein har samtidig undervist i kreativ skrivning og læst sammen med læsegrupper.

Men Jesper Stein har haft en anden dagsorden også. Langeland skal nemlig være rammen om hans næste bog om Axel Steen.

- Den anden dag var jeg ved stranden. Der nærmede jeg mig noget, der ligner et gerningssted. Mange af mine gerningssteder er pæne, og der var noget dér, fortæller han.

Det gamle værft er fint, men Jesper Stein er ikke så begejstret for det som gerningssted. Foto: Martin Ramsgaard
Det gamle værft er fint, men Jesper Stein er ikke så begejstret for det som gerningssted. Foto: Martin Ramsgaard

Regnfuld uge

Jesper Stein har brugt de seneste fem dage på at komme rundt på Langeland og på at møde langelænderne. Og det er foregået i silende regn.

- Det var det værste møgvejr i mands minde, så Langeland har ikke præsenteret sig fra sin bedste side, fortæller han.

Jesper Stein er blevet vist rundt i Rudkøbing af borgmesteren, han har talt øl og knallerter med elever fra syvende klasse, vinterbadet og besøgt både Tranekær Slot og Langelandsfortet.

Det blev også en tur på skydebanen hos Rudkøbing Skyttekreds.

- Det var ligesom at gå gennem en forladt western-by, på vej derhen. Da vi som kom derned, stod der folk i aldre og plaffede løs med pistoler og geværer, det var fantastisk, fortæller han.

Men ellers er forfatterens indtryk, at Langeland er et sted, hvor der er stor forskel på sommer og vinter, og hvor der både er mørke og lyse sider.

- Mit overordnede indtryk er, at der er nogle strukturelle problemer på Langeland, som der er i hele Danmark. Men de faldefærdige rønner og gamle huse, skal ikke have lov til at fortælle hele historien, siger Jesper Stein.

Mødte imødekommenhed

Det er langelænderne, der har gjort størst indtryk på den besøgende forfatter, der lover han kommer igen.

- De mennesker, jeg har mødt, er utroligt imødekommende, hjælpsomme og engagerede. Man mærker virkelig, hvor meget foreningslivet betyder herovre, og at folk laver meget andet end at sidde og se fjernsyn om aftenen, siger han.

Jesper Stein er uddannet journalist fra 1996 og har arbejdet som både kriminalreporter og litteraturjournalist.

Idag er han en anmelderrost og prisvindende forfatter til krimiserien om Axel Steen, der ellers foregår i København. Politiarbejde betegner han, som "mit område".

Forfatterkarrieren startede med Uro, der udkom i 2012. Der efter kom der tre yderligere bind om Axel Steen inden det sjette bind , Solo, blev tildelt Harald Mogensen-prisen for året bedste danske krimi. Solo er dermed også nomineret til den prestigefyldte nordiske krimipris Glasnøglen.

Den silende regn, satte den dæmper på indtrykket fra den langelandske natur, som Jesper Stein godt kan se ville tage sig godt ud i tørvejr.

- Det er smukt, det kan jeg godt se, selvom det ikke er det jeg kigger på, siger han.

Jesper Stein kigger nemlig ikke efter smukke landskaber, han kigger efter blodige gerningssteder.

Krimiforfatter på Langeland: På jagt efter gerningssted til den næste bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce