Kommunens skræmmeballoner virker efter hensigten - indtil videre, i hvert fald. For en sikkerheds skyld holder naboerne møde om rågeproblemet torsdag.

Rudkøbing: I torsdags satte Langeland Kommune balloner op i træerne ved Hine Anlæg i Rudkøbing efter klager fra en række beboere i området, der var trætte af, at en koloni af råger havde slået sig ned.

Håbet var, at de skriggule balloner med "onde øjne" skulle skræmme rågerne væk - og allerede fredag havde de gjort en klar forskel. Dét fortæller Marianne Skovby, som bor på det lille vænge Hatten:

- Vi kunne faktisk mærke en effekt med det samme. Da min mand stod op fredag, kunne han godt nok høre rågerne, men det var, som om de kredsede meget højt oppe - som om de ikke rigtig vidste, hvad de skulle gøre. De har sat sig lidt i træerne, men længere væk, så de er blevet usikre. Nogle gange har været flere hundrede fugle samlet, men i dag (mandag, red.) har vi for eksempel kun set et par stykker, siger hun.

Grydelåg og murerspande

Marianne Skovby er en af de beboere, der har klaget til kommunen over rågeinvasionen gentagne gange, siden fuglene "flyttede ind" for tre år siden. Rågernes skrig har generet parret så meget, at de har overvejet at sælge deres hus. Nu afventer de, om ballonerne bliver ved med at have en virkning.

- Jeg ved ikke, om rågerne er så smarte, at de opdager, at de ikke er farlige, siger hun.

Derfor har hun inviteret interesserede naboer til møde torsdag kl. 19.00 på Hattens parkeringsplads. Her vil de prøve at få lavet en sms-kæde, så naboerne kan varsko hinanden, når rågerne dukker op, og mødes med grydelåg og murerspande og andre larmende remedier.

- Selvfølgelig kan vi gå derop enkeltvis, men det vil nok have en større effekt, hvis vi er mange, der laver rabalder. Vi ved jo ikke, om de her balloner virker i længden, og så er vi lige vidt. Derfor holder vi mødet nu.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Rågekampen: Naboer til rågekoloni øjner sejr

Rågekampen: Naboer til rågekoloni øjner sejr

1
Naboerne har dannet vagtværn: Rågerne er tilbage i Rudkøbing

Naboerne har dannet vagtværn: Rågerne er tilbage i Rudkøbing

Tålmodigheden opbrugt: Råge-koloni skal skræmmes og skydes væk

Tålmodigheden opbrugt: Råge-koloni skal skræmmes og skydes væk