Den langelandske kommunalpolitiker John Morville blev fredag dømt for at stjæle en bil fra sin tidligere arbejdsgiver, Autohuset Vestergaard. En pludselig indskydelse, forklarede John Morville i retten.

John Morville Larsen, løsgænger og kommunalpolitiker i Langelands Kommune, har netop fået fem måneders betinget fængsel, for at stjæle en bil fra sin tidligere arbejdsgiver, Autohuset Vestergaard.

Derudover skal han udføre 100 timers samfundstjeneste indenfor de kommende otte måneder.

Han forklarede i retten, at han var presset af den økonomiske situation i sin restaurant, Restaurant Thummelumsen. Og at han ved en pludselig indskydelse stjal nøgler og registreringsbevis til en Ford Mondeo.

Han kørte bilen hjem til sig selv og solgte den kort tid efter på en auktionshjemmeside på nettet. Han fik 185.000 kroner for salget af bilen.

Dommer Anni Brix Olesen understregede i retten, at der var tale om en relativ hård straf - hans gode personlige forhold taget i betragtning, men det skyldtes, at han var ansat hos den virksomhed, han stjal fra. Han havde brudt tillidsforholdet, lød det.

Offer og køber søger erstatning

John Morville nægtede fredag at udtale sig til pressen. Han har tidligere meldt ud, at han ville trække sig fra lokalpolitik - blot for at ombestemme sig kort tid efter. Han sidder altså fortsat i byrådet i Langelands Kommune.

Kommunen skal nu indberette dommen til valgbarhedsnævnet, der skal tage stilling til, om John Morville kan fortsætte i politik.

Erstatningsspørgsmålet skal afgøres ved et civilt søgsmål. Både Autohuset Vestergaard, som Ford Mondeoen blev stjålet fra, og Autohuset, som købte bilen, søger erstatning.

(Rettet klokken 12.47 fra Gunnar Due Biler til Autohuset Vestergaard.)

  • Byline

    Af:

    Jeg er nyhedschef på Fyens.dk og Fyens Stiftstidende. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og bor i Odense.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.

Mere om emnet

Se alle
Stjal bil: Politiker forlader kommunalbestyrelse

Stjal bil: Politiker forlader kommunalbestyrelse

5
Tyveri-sigtet politiker afventer retssag

Tyveri-sigtet politiker afventer retssag

8
John Morville vil trække sig

John Morville vil trække sig