Kommunalpolitiker anklaget for kup på opstillingsmøde

Tommy Bredal blev med stemmerne 10-8 valgt som Enhedslistens spidskandidat - efter et forløb, som andre af partiets medlemmer kalder et kup. Arkivfoto: Birger Vogelius

Kommunalpolitiker anklaget for kup på opstillingsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens repræsentant i kommunalbestyrelsen mødte frem med fem nye medlemmer - og blev valgt som spidskandidat.

LANGELAND-STRYNØ: Enhedslistens lokalafdeling på Langeland og Strynø havde fået fem nye medlemmmer ved opstillingsmødet mandag i sidste uge.

Da mødet sluttede, var medlemstallet faldet igen. Nogle af partiets "gamle" medlemmer besluttede nemlig at melde sig ud i protest mod forløbet af opstillingsmødet.

Forløbet, der bekræftes af to deltagere i mødet - Troels Brøgger og Peter Spangtoft Marxen - var, at Tommy Bredal, partiets nuværende medlem af kommunalbestyrelsen, mødte frem med fem nye medlemmer; de fire indmeldt i partiet samme dag.

"Det viste sig, at de nye medlemmer havde tætte relationer til Tommy Bredal", skriver Peter Marxen i et læserbrev. Indtil opstillingsmødet var Peter Marxen medlem af afdelingens bestyrelse. Efter mødet er han udtrådt af bestyrelsen.

En række af partiets medlemmer kom til mødet med et forslag om en anden spidskandidat end Tommy Bredal. De foreslog Gert Rosing.

- Personligt synes jeg, at de sidste tre år har været en katastrofe for Enhedslisten lokalt. Partiet har været meget lukket, mener Peter Marxen, der er en af Gert Rosings støtter. Troels Brøgger bruger ordet "fadæser" om Tommy Bredals gebærden i langelandsk politik.

Afstemningen om pladsen som spidskandidat endte med en sejr til Tommy Bredal - med 10-8. Derefter trak både Gert Rosing og Peter Marxen sig som kandidater, og Troels Brøgger har meldt sig ud af partiet. De kalder forløbet for et kup.

"En pudsig episode opstod i starten af mødet, hvor en mand kom ind, og det viste sig, at han ikke stod på medlemslisten. Oplyst om at han så ikke kunne stemme, vendte han sig mod Tommy Bredal og sagde: Jamen Tommy, du sagde jo du ville ordne det"," skriver Troels Brøgger i et læserbrev, hvor han begrunder sin udtræden af partiet.

Jeg er personligt meget skuffet. At de springer i målet på den måde. Jeg synes, at vi havde et stærkt hold. For mig er det meget følelsesmæssigt, at de har meldt fra.
Tommy Bredal
Fra to til en
Ved det seneste kommunalvalg fejede Enhedslisten SF af banen og fik valgt to ind i kommunalbestyrelsen: Tommy Bredal og Theis Nielsen.Sidste sommer meldte Theis Nielsen sig ud af Ennhedslisten og ind i Socialdemokratiet. Baggrunden var blandt andet uenighed om svømmehals-projektet og partiets politik i øvrigt.

Theis Nielsen udtalte dengang, at Tommy Bredal var i et "alt for tæt samarbejde med det borgerlige flertal."

Ikke et kup

Tommy Bredal bekræfter, at der til opstillingsmødet dukkede fem nye medlemmer op - fem personer, som han kendte rigtig godt.

- Men om man kan kalde det et kup, ved jeg ikke. Jeg mener ikke, at det var et kup. Det er jo op til folk selv, om de vil støtte et parti, siger han.

Tommy Bredal forklarer videre, at man på partiets generalforsamling blev enige om at forsøge at få nogle flere medlemmer. Indtil opstillingsmødet var der knap 30 i alt. Heraf er 8-10 aktive.

- Derfor har jeg været ude og hive fat i folk, der sympatiserer med vores politik. Jeg har opfordret folk til at melde sig ind. Man er jo nødt til at melde sig ind for at kunne stemme, fortsætter Tommy Bredal, der er skuffet over reaktionen fra Gert Rosings støtter:

- Jeg er personligt meget skuffet. At de springer i målet på den måde. Jeg synes, at vi havde et stærkt hold. For mig er det meget følelsesmæssigt, at de har meldt fra. Det svækker partiet lokalt, siger Tommy Bredal.

Enhedslisten er endnu ikke helt klar med opstillingslisten. Tommy Bredal oplyser, at han forventer, at Michael Martin Jensen kommer på listens andenplads.

- Og så kan det være, at Lars Schou også opstiller, tilføjer han.

Kommunalpolitiker anklaget for kup på opstillingsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce