Kommunaldirektør Jørgen Christiansen vil ikke kommentere, at politisk flertal har mistet tilliden til ham, men siger, han er ærgerlig over fyringen.

Langeland: Da Langelands kommunaldirektør Jørgen Christiansen mandag formiddag blev fritaget for tjeneste af det borgerlige flertal og Enhedslisten i økonomiudvalget, var han ikke selv til stede, som han ellers plejer at være, når økonomiudvalget er samlet.

Jørgen Christiansen sygemeldte sig, da borgmester Bjarne Nielsen (V) mandag i sidste uge bankede på hans dør og orienterede ham om, at han ville blive indstillet til afskedigelse i økonomiudvalget.

- Men efter fritstillingen i økonomiudvalget har jeg raskmeldt mig, oplyser Jørgen Christiansen.

Ellers er han meget tavs og har ingen kommentarer til, hvorfor et politisk flertal i økonomiudvalget - bestående af Venstre, Borgerlisten og Enhedslisten - har mistet tilliden til ham, og derfor indledte en afskedigelsessag på mandagens møde.

Han henviser til borgmesteren.

- Det er en politisk beslutning, som han siger.

Jørgen Christiansen har været kommunaldirektør i 10 år, og han blev ansat til at slå de tre langelandske kommuner sammen i forbindelse med den store kommunalreform.

- Jeg blev ansat 1. januar 2006, og det var ikke det her, jeg havde håbet i nytårsgave. Det har jeg det da ærgerligt med, erkender Jørgen Christiansen.

Du havde ikke set det komme?

- Det vil jeg ikke kommentere, siger Jørgen Christiansen, der er tjenestemandsansat.

Skuffet?

- Jeg har ingen kommentarer.

Sammen med sin faglige organisation DJØF skal han i den kommende høringsperiode forhandle fratrædelsesbetingelserne med Langeland Kommune, der får bistand fra Kommunernes Landsforening.

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.

Mere om emnet

Se alle
5
Mistet tillid: Langeland fyrer kommunaldirektør

Mistet tillid: Langeland fyrer kommunaldirektør