Kommunaldirektør efter kritik: Langeland Kommune mangler ikke demokratisk sindelag
Af: Benny Balsgaard, kommunaldirektør i Langeland Kommune
Debatindlæg

Der bliver både efterlyst demokratiske sindelag og offentlighed i forvaltningen i lørdagens leder, der kritiserer min beslutning om at fjerne referater fra direktionsmøder fra kommunens hjemmeside.

Mange kommuner vælger at lade referater fra ikke-politiske møder være interne. Mangler de pågældende kommuner demokratisk sindelag eller offentlighed i forvaltningen af den grund? Nej, selvfølgelig ikke. Og det gør Langeland Kommune heller ikke.

Jeg erkender det uheldige sammenfald med debatten om borgmesterens rolle i perioden uden kommunaldirektør, men at tro - som det bliver antydet - at jeg forsøger at skjule oplysninger ved at fjerne referaterne er skudt ved siden af.

Benny Balsgaard, kommunaldirektør i Langeland Kommune

Jeg erkender det uheldige sammenfald med debatten om borgmesterens rolle i perioden uden kommunaldirektør, men at tro - som det bliver antydet - at jeg forsøger at skjule oplysninger ved at fjerne referaterne, er skudt ved siden af.

Siden jeg tiltrådte som kommunaldirektør i februar, er der ikke lagt referater fra direktionsmøderne på kommunens hjemmeside. For at skabe kontinuitet valgte jeg at fjerne referaterne fra tidligere år. Beslutningen var udelukkende min. Der efterlyses en mere overbevisende forklaring fra min side, men det er sådan, det hænger sammen. Jeg vil gøre opmærksom på, at det er muligt at søge om aktindsigt i de pågældende referater.

Som kommunaldirektør er jeg ansat til administrativt at føre kommunen bedst muligt videre. Det gør jeg blandt andet ved at holde fast i og fremføre mine beslutninger.

Mere om emnet

Se alle
- Det er tudetosset: Kommunaldirektør får kritik for at fjerne referater

- Det er tudetosset: Kommunaldirektør får kritik for at fjerne referater

Kommunaldirektør efter kritik: - Kommunens interne arbejde er ikke til offentlig debat

Kommunaldirektør efter kritik: - Kommunens interne arbejde er ikke til offentlig debat

1
Fyns Amts Avis mener: En dyb og voksende undren

Fyns Amts Avis mener: En dyb og voksende undren