Langeland Forsyning fotograferer og gennemskyller kloaknettet i Rudkøbing, og dernæst kommer turen til Lohals, Humble og Bagenkop

Langeland: Når regnen siler og nok gør det mere og oftere i fremtiden, så skal Langelands kloaknet kunne klare strabadserne. Derfor er Langelands Forsyning for tiden i gang med et større arbejde med at gennemfotografere kloakledningerne. Det oplyser Peter Andreasen, direktør for Langeland Forsyning.

- Vi skal finde ud af, om der er strækninger af kloaknettet, der ikke kan klare fremtidens nedbør. Så vi kan få rettet op på problemerne i tide, fortæller han.

Det er et led i den kommunale klimahandlingsplan, at Langeland Forsyning skal undersøge kloaknettet i de større byer på øen.

- Vi skal vide, hvordan tilstanden er på Langeland, så vi kan imødegå klimaændringer som stigende nedbør, og at vandene omkring øen stiger, fortæller souschef i teknisk forvaltning John Kjær.

Når Langeland Forsyning til sommer bliver færdig med at fotografere Rudkøbings undergrund, så kommer tiden til Lohals, Humble og Bagenkop. Alt arbejdet med at kortlægge kloakkerne forventes færdigt i slutningen af året.

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.