Klassiske topnavne på Nordlangeland

Pianisten Julius Drake har været fast gæst til de klassiske koncerter på Langeland gennem 20 år - den 25. maj kan man høre ham akkompagnere den østrigske mezzosopran Angelika Kirchschlager i Bøstrup kirke.

Klassiske topnavne på Nordlangeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre koncerter i Stoense og Bøstrup kirker i denne sommer - den første allerede i maj med to gamle kendinge.

NORDLANGELAND: Mezzosopranen Angelika Kirchschlager og pianisten Julius Drake er velkendte navne hos publikum til de klassiske sommerkoncerter på Nordlangeland. De er begge jævnlige og meget værdsatte gæster, der forstår at komme helt tæt på publikum i de intime kirkerum. Angelika Kirchschlager har gentagne gange optrådt på Langeland siden 1994, og Julius Drake har været fast gæst ved de klassiske koncerter gennem tyve år.

De to kan høres ved den første koncert den 25. maj i Bøstrup Kirke, hvor de vil fremføre værker af Schumann, Schubert og Brahms.

Solisten i den næste koncert er sopranen Gemma Summerfield, der sammen med sin faste akkompagnatør Sebastian Wybrew kan høres 10. august i Stoense Kirke. Charlotte Steensen-Leth, der samme med sin mand Thomas Bernt Henriksen og mor Bodil Steensen Leth står bag koncerterne, har fået hjælp af Julius Drake til at finde Gemma Sommerfield.

- Vi vil gerne præsenterer nye kommende talenter og invitere dem til at optræde her hos os, siger Charlotte Steensen-Leth.

- Og Gemma Summerfield betegens som en kommende stjerne, som allerede har modtaget flere priser, siger hun.

Det er første gang, Gemma Summerfield optræder i Danmark. Hun og Sebastian Wybrew vil opføre værker af Robert Quilter og Sibelius, og koncerten i Stoense er den eneste i Danmark.

Den sidste koncert i år finder sted 17. august i Stoense og er med cellisten Camille Thomas, der akkompagneres af Julius Drake i værker af blandt andet Offenbach og Saint-Säens. Også hun giver sin eneste koncert i Danmark netop i Stoense.

Arrangørerne bag sommerkoncerter har valgt af benytte både Stoense og Bøstrup kirker til koncerterne.

- Begge kirker vil gerne have koncerterne, forklarer Charlotte Steensen-Leth.

- Vi benyttede Bøstrup Kirke, efter der var brand i Stoense Kirke, og efter Stoense blev sat i stand, har vi benyttet begge kirker. De er begge smukke landsbykirker med hver deres særpræg, siger hun.

Der kan være omkring 200 i hver af kirkerne. Billetterne til koncerterne kan købes både fysisk og på nettet gennem turistkontoret i Rudkøbing og gennem billetnet, og man kan købe billetter ved døren på koncertdagen, hvis der er ledige pladser. De koster 250 kroner stykket, og der er rabat, hvis man køber til alle koncerter.

Angelika Kirchschlager har ofte optrådt til klassiske koncerter på Nordlangeland og hun er en af publikums yndlinge.
Angelika Kirchschlager har ofte optrådt til klassiske koncerter på Nordlangeland og hun er en af publikums yndlinge.

Klassiske topnavne på Nordlangeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce