Klar til folkets røst: Langelands bud på fremtiden lægges ud i offentlig høring

Ulrik Kølle Hansen mente, at der var brugt for mange ressourcer, herunder medarbejderes arbejdstid, på planstrategien. Arkivfoto: Kim Rune

Klar til folkets røst: Langelands bud på fremtiden lægges ud i offentlig høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langeland sender forslag til planstrategi i offentlig høring

LANGELAND: Langelands bud på, hvad der skal satses på i fremtiden, ligger nu klar til høring. I en periode på otte uger får alle interesserede muligheden for at komme med ros, kritik, ideer til forbedringer og andre bemærkninger til kommunens forslag til planstrategi. Den overordnede målsætning hedder "Levende Langeland - et godt sted at bo".

Kommunalbestyrelsen tog en længere debat om emnet og i så engageret form, at borgmester Tonni Hansen (SF) undervejs opfordrede til, at man undlod at bande i sine indlæg.

- Jeg er ikke for god selv, men skal vi ikke prøve at holde en ordentlig parlamentarisk tone herinde, lød det fra borgmesteren.

Kommunalbestyrelsen har opstillet fem fokusområder, som er:

Erhverv.

Bosætning.

Infrastruktur.

Turisme.

Kultur og fællesskab.

Tonni Hansen glædede sig over den store interesse, der har været, blandt andet ved et velbesøgt borgermøde i efteråret, hvor der kom langt flere end forventet.

- Da vi startede processen med planstrategien, lagde vi det op som et ambitiøst projekt, og vi er nået langt i løbet af det lille år, vi har været i gang. Fra et blank stykke papir på første møde, til det forslag, vi står med i dag, sagde Tonni Hansen, som også glædede sig over, at man har fået FNs verdensmål indarbejdet. Målene taler blandt andet om bæredygtig produktion og forbrug.

Bo Nissen (K), formanden for Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget hæftede sig især ved de afsnit, som berører udvalgets arbejdsområde. Det er mobil- og bredbåndsdækning, stier og veje samt kollektiv trafik.

- Nu må vi håbe, at borgerne synes, at udkastet kan bruges til noget. Ellers er vi på den, sagde han.

Formanden for Lærings-, Social- og Kulturudvalget, Jan Ole Jakobsen (V) havde bemærket afsnittene om kultur og i den forbindelse gerne set, at strategien havde nævnt noget om en videreudvikling af museet Langelandsfortet

For mange ressourcer

Ulrik Kølle Hansen (V) mente til gengæld, at der var brugt for mange ressourcer på planstrategien.

- Vi har knaphed på penge. Bruger vi dem godt nok? Jeg er med på, at processen er god, men at have 50 medarbejdere fra kommunen med på et møde i Ørstedspavillonen i den bedste arbejdstid er voldsomt meget. Og de fem mål havde vi jo opstillet på forhånd, lige som plancherne var lavet, nævnte han.

Han stod dog alene med kritikken.

- Jeg medgiver, at det har været lang tid, der er gået. Men vi skal være stolte af, at vi endelig har inddraget medarbejderne. Og det her er kommunens øverste plan. Hvis ikke vi skulle inddrage de ansatte nu, hvornår så, spurgte Lisa Pihl Jensen (S).

Kim Welcher (DF) skældte ud på Ulrik Kølle Hansen.

- Man kan ikke først "bestille musikken og maden" og så ikke ville betale bagefter. Du får det til at lyde, som om vi andre gerne vil spare på "Fru Hansen" for at kunne lave denne planstrategi. Det er der ikke tale om. Det er et vigtigt arbejdsredskab, det her, og folk roser forslaget. Det har jeg ikke hørt tidligere, nævnte Kim Welcher.

Klar til folkets røst: Langelands bud på fremtiden lægges ud i offentlig høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce