Møllehavehuset lægger hårdt ud i det nye år med lokale navne

Bøstrup: Det nye år byder tidligt på to foredrag i Møllehavehuset, som holder til i den gamle præstegård i Bøstrup på Langeland. Møllehavehuset en forening, der har til formål at udbrede kendskabet til primært dansk litteratur og andre beslægtede kunstarter.Foreningen er etableret med udgangspunkt i forfatteren og kulturformidleren Johannes Møllehave og dennes arbejder og har været aktiv siden 2014.

I vinteren og foråret 2018 ønsker Møllehavehuset at holde fokus på lokale forfattere og har i første omgang inviteret Mikael Josephsen og Jesper Bugge Kold.

Søndag den 7. januar 15.00-17.00 kommer Mikael Josephsen, som er bosat i Svendborg. Han har udgivet en række lyrik og prosa, senest "Knæk", som har fået flotte anmeldelser.

Mikael Josephsen har modtaget kunstfondens tre-årige arbejdslegat, Fyns Amts Lyrikpris samt en række andre priser og legater, senest Harald Kidde-legatet. Mikael Josephsen er desuden redaktør på tidsskriftet "Udkant". På salonen i Møllehavehuset vil han læse op fra sit forfatterskab, samt fortælle om det.14 dage senere gæster Jesper Bugge Kold stedet. Også han er bosat på Sydfyn. I januar udkommer hans tredje roman "Krigsturisten". Den handler om en mand, som keder sig som gymnasielærer og rejser med en ven til Beirut på en fotoopgave.Jesper Bugge Kold har fået fine anmeldelser for sine bøger, som alle er solgt til oversættelse. Jesper Bugge Kold vil fortælle om romanens tilblivelse fra idé til færdig bog, og om hvordan han har fået hjælp af flere dygtige danske korrespondenter, der har oplevet de samme destinationer på tæt hold, som Niels oplever i Krigsturisten.For at kunne skrive en troværdig og samtidig levende historie har forfatteren allieret sig med korrespondenterne Rasmus Tantholdt, Puk Damsgård og Matilde Kimer, Politikens Marcus Rubin, krigsfotograf Jan Grarup og TV2-fotograf Morten Storch, der alle har bidraget med stof til historien. Han har selv besøgt Beirut i Libanon og selv gået rundt i flygtningelejren Shatila. /EXP