Efter 44 år i butik i Rudkøbing: - Man skal stoppe, mens det går godt

I august 1974 kom Hannelise Nielsen i lære i butikken hos Vald. Jørgensen Guldsmedie. Nu har hun besluttet at stoppe efter de mange år. Foto: Karl Edvard Hansen

Efter 44 år i butik i Rudkøbing: - Man skal stoppe, mens det går godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag den 28. februar er sidste arbejdsdag for Hannelise Nielsen, som siden 1974 har været en trofast medarbejder hos Vald. Jørgensen Guldsmedie i Rudkøbing.

RUDKØBING: Der var flere tanker i sving, da Hannelise Nielsen i 1974 søgte en læreplads i en butik. Men at det blev hos en guldsmed var nærmest tilfældigt.

- Min mor var inde at handle hos Børge Jørgensen, som var anden generation i guldsmedbutikken, og hun spurgte ham, "om han ikke kunne bruge en elev i butikken".

- Det kunne han, og jeg blev ansat - og hurtigt grebet af faget, understreger Hannelise Nielsen.

Hun fortæller, at butikkens udvalg i de første år, hun var i lære, var delt mellem korpus-ting og smykker, men med årene har smykkerne fået overtaget.

- Det har været spændende at følge med i hele den udvikling, hvor der også er kommet flere ure til, men min største interesse har været smykkerne, siger Hannelise Nielsen, der har sat stor pris på sin arbejdsplads.

- Vi har det godt sammen, og jeg har jo arbejdet for både anden og tredje generation i firmaet, siger Hannelise Nielsen med henvisning til nuværende indehaver, Inge-Lise Jørgensen, som er barnebarn til Valdemar Jørgensen, der startede butikken i 1931.

Stoppe mens det går godt

Kunderne har 63-årige Hannelise Nielsen også mødt i flere generationer.

- Det er da sjovt, når jeg hører nogen sige, "du har godt nok været her i lang tid, du var her også, da jeg var barn".

Men nu har Hannelise Nielsen altså valgt at tage afsked med både butik og kunder.

- Det er da også vemodigt, men jeg har det motto, at man skal stoppe, mens det går godt, siger Hannelise Nielsen, der dog også lover Inge-Lise Jørgensen, at hun nok skal kigge ind engang imellem.

Men nu bliver der mere tid sammen med manden, Kaj, som har haft vognmandsforretning i Kædeby, hvor parret stadig bor. Flere gåture i naturen vil det også blive til, ligesom Hannelise Nielsen ser frem til noget mere tid sammen med sit 10 måneder gamle barnebarn.

Efter 44 år i butik i Rudkøbing: - Man skal stoppe, mens det går godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce