Kassebølle Friskole får nyt børnehus

Tildehuset rykker ind på Kassebølle Friskole. Det glæder skoleleder Bitten Guldbjerg (tv.) og daglig leder af Tildehuset Rikke Vædele. Foto: Bjørn Skjærup

Kassebølle Friskole får nyt børnehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et års arbejde har Kassebølle Friskole også en pasningsordning til de helt små

KASSEBØLLE: Det er ønsket om at kunne følge børnene fra "tryg vugge til færdig eksamen", der nu får Kassebølle Friskole til at udvide med et børnehus, der er en pasningsordning for vuggestue-og børnehavebørn.

Kassebølle Børnehus bliver lagt sammen med Tildehuset, hvorfor Rikke Vædele fra Tildehuset fortsætter sit virke som daglig leder.

Som resultat af sammenlægningen vil der være ni børn i den nye børnehus til oktober. I alt er der plads til 32 børn - fordelt på ti vuggestuebørn og 22 børnehavebørn.

- Vi kunne godt tænke os at følge vores elever helt fra den første dag i vuggestuen til den sidste eksamen, og her hjælper det at have et børnehus, som det vi nu får. I forvejen er det vores erfaring, at det giver eleverne noget positivt, når de ikke kun er sammen med dem på deres egen alder, siger Bitten Guldbjerg, som er leder af Kassebølle Friskole.

1,3 millioner kroner til renovering

I forbindelse med åbningen af det nye børnehus blev det på en ekstraordinær generalforsamling besluttet, at Kassebølle Friskole må optage et lån på 1,3 millioner kroner til brug for renovering. Herunder er der også afsat penge til en legeplads til Kassebølle Børnehus.

- Det har hele tiden været planen, at legepladsen skulle bygges om. Og så er det fint, det sker nu, hvor børnehuset kommer til, fortæller skolederen.

Flere elever

Kigger man på tallet for tilgangen af børn i 0.klasse, ser det sort ud. Blot én elev var i januar 2019 indskrevet på Kassebølle Friskole med skolestart i august. Det viser en opgørelse fra Langeland Kommune. Da skoleåret begyndte, var der to nye 0.klasses-elever på Kassebølle Friskolen.

En udvikling friskolen gerne ser vendt med det nye børnehus.

- Børnehuset gør forhåbentlig, at vi kan stabilisere optaget. Vælger forældrene først børnhuset til deres børn, håber vi, at de vælger friskolen derefter. Vores værdigrundlag er i hvert fald ens, understreger Bitten Guldbjerg

I øjeblikket går der cirka 100 elever på Kassebølle Friskole fordelt på 0. til 9.klassetrin. Efter planen er renoveringen af friskolen færdig før jul.

Kassebølle Friskole får nyt børnehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce