Jubel på Langeland: 36 millioner fra statspulje

Tonni Hansen er meget tilfreds med meldingen fra ministeriet. Foto: Martin Ramsgaard

Jubel på Langeland: 36 millioner fra statspulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langeland Kommune fik næsten det, som der var søgt om, da Økonomi- og Indenrigsministeriet fordelte penge til særligt vanskeligt stillede kommuner.

Langeland: Dagen efter kommunalbestyrelsens budgetseminar kom der melding fra Økonomi- og Indenrigsministeriet om, at Langeland Kommune modtager 36 millioner kroner i støtte, fordi den er en særligt vanskeligt stillet kommune. Dermed kom man ikke helt i mål med ansøgningen, der lød på 38 millioner kroner.

Det er da også en yderst tilfreds borgmester, Tonni Hansen (SF), som avisen har talt med.

- Jeg er meget, meget glad. Først og fremmest, fordi vi nu kan opretholde serviceniveauet for borgere på Langeland og Strynø, og fordi ministeriet har anerkendt det, som vi præsenterede for dem i sidste uge. Dels alle de ting, vi har sat i gang, og hvor vi snart forventer at se virkningerne. Dels nogle ting, som man fik rettet op på allerede i den tidligere kommunalbestyrelse. Dels at man har taget vores dokumentation til efterretning, siger Tonni Hansen.

Det slår ingen skår i glæden, at man ikke nåede at have nyheden med på budgetseminaret.

- Selvfølgelig havde det været rart at kunne fortælle det, når nu hele kommunalbestyrelsen samt hovedsamarbejdsudvalget og chefgruppen var samlet på én gang, men det vigtigste er, at vi har pengene i det videre forløb. Jeg regner fortsat med et bredt budgetforlig, fastslår borgmesteren.

Om man skal finde to millioner kroner ekstra for at finde et budget i balance er ikke til at sige endnu.

- Økonomifolkene sidder og laver en masser beregninger. Det er lidt teknisk, men vi får hele tiden nye måltal. Så er der på nogle områder større refusioner, end vi havde regnet med. Så er der noget, som går fra minus til plus eller i hvert fald til et mindre minus. For eksempel har vi nogle pensionsforpligtelser, som ikke bliver så dyre, som vi havde regnet med. Omvendt kan der komme noget i den anden retning. Så tilbage står, at vi skal finde 16-18 millioner kroner for at få et budget i balance, næver Tonni Hansen.

Klar til økonomiudvalget

Næste skridt bliver, at Økonomiudvalget ser på budgettet på sit møde mandag, og så behandler den samlede kommunalbestyrelse budgetforslaget 1. gang på sit møde den 10. september på Strynø.

2. og sidste behandling og endelig vedtagelse af budgettet finder sted den 8. oktober.

I alt har Økonomi- og Indenrigsministeriet tildelt 35 kommuner penge, men fra forskellige puljer.

Også nabokommunen på den anden side af havet, Lolland, modtager 36 millioner kroner, fremgår det af ministeriets liste. I alt er fordelt 300 millioner kroner til særligt vanskeligt stillede kommuner.

Dertil kommer en hovedstadspulje på 130 millioner kroner. Hovedstadspuljen er finansieret af områdets kommuner i fællesskab.

Fra samme pulje, men i en særskilt bevilling, er afsat 75 millioner kroner til Furesø Kommune, som stadig slæber rundt med det økonomiske rod fra den daværende, skandaleramte Farum Kommune. Netop Farum Kommune er en del af Furesø, og aftalen blev lavet i forbindelse med sammenlægningen med Værløse Kommune.

Jubel på Langeland: 36 millioner fra statspulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce