Jørgen Jensen: TDC er ikke frelseren

Jørgen Jensen snakker med nordlangelændere om alternativer til TDC. Foto: Alexander Dornwirth.

Jørgen Jensen: TDC er ikke frelseren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag aften holdt ingeniør Jørgen Jensen møde på Nordlangeland for at forklare om alternativer til TDC. Mødet blev holdt i trods over kommunens aftale med TDC

Snøde: Ingeniør Jørgen Jensen synes, at TDC får alt for meget ud af deres anstrengelser, imens alternative leverandører af telefoni og internet er ude i kulden.

Han henviser til aftalen, der blev lavet mellem Langeland Kommune, Langelands Elforsyning og TDC.

Det er onsdag aften, og Jørgen Jensen og direktør Jens Jönsson fra firmaet Skywire afholder et borgermøde i Nordlangelandshallen, hvor der er dukket omtrent 35 nordlangelændere op for at høre om internetalternativer.

- TDCs kobberkabel-løsning i forbindelse med aftalen med elforsyningen er i min verden slet ikke den mest fremtidssikre, især fordi hastighederne er begrænsede. Desuden føler jeg, at det ikke er i orden, at Langeland Kommune kun afholder møde med en af bredbåndsleverandørerne og ikke inviterer de andre med, siger Jørgen Jensen.

Firmaet Skywire leverer kort sagt bredbånd ved hjælp af en anden teknologi.

Det såkaldte radiobølgebaserede bredbånd.

Under mødet flyver det igennem med oplysninger om megabit per sekund, fiberkabler, kobberkabler, mikrocentraler og alt muligt andet.

Men skåret ind til benet:

Jens Jönsson var ikke bleg for at love minimumshastigheder, der var væsentligt højere end det, som TDC vil kunne tilbyde i forbindelse med den måske kommende udlægning af fiber i elforsyningens tomrør.

I forsamlingen lyder der et "årh" fra flere, da Jens Jönsson viser en Skywire-hastighed, der blev målt hos en forbruger i Longelse på cirka 80 Mbit symmetrisk download og upload hastighed.

- Det er jo helt vildt, hører jeg en hviske til sidemanden.

Hastighederne på bredbåndet er høj, og prisen er billig, når man læser kundernes kommentarer og anmeldelser på Skywires facebookside.

Skywire er dog begrænset af, at det ikke dækker hele Langeland, fordi der er flere steder, hvor firmaet ikke har fået lov til at sætte udstyr op.

- Hvis kommunen, i stedet for at lave en aftale med TDC, lavede en plan om at sætte 15 master strategisk op på øen, forbundet med det udlagte fiber, der ligger flere steder på øen, så ville stort set hele øen kunne få ultrahurtigt internet for 20 millioner kroner. Efter en årrække ville pengene være tjent ind igen via masteleje. I stedet skal der nu bruges 35 millioner på en svømmehal, siger Jørgen Jensen.

Lige nu dækker Skywire store områder af Syd- og Midtlangeland, samt Lohals by, hvor der netop er blevet sat en ny mast op.

Jens Jönsson vurderer, at der er 1000 husstande på Langeland, som vil kunne bruge Skywire i dag.

Jørgen Jensen: TDC er ikke frelseren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce