Jægere på Langeland: - Stop ulovlig jagt

Foto: Morten Rode

Jægere på Langeland: - Stop ulovlig jagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulovlig og uetisk jagt på langelandske dådyr får jægerformand til at opfordre til politianmeldelser. Jagtlejen er så høj, at man omgår både love og etiske regler, mener han.

Kørende i firhjulstrækkere skræmmer jægere vildtet ind på deres jagtterræn. Siddende i skjul skyder jægere dåvildt, der spiser af en dynge roer placeret på et strategisk rigtigt sted. Og uden træning skyder jægere efter dådyr i løb, som lider og forbløder af det fejlplacerede skud. Sådan beskriver Ole Kieler Nielsen, formand for Dåvildtgruppen Langeland og Midtlangelands Jagtforening, de former for uetisk og endda ulovlig jagt, der foregår på Langeland.

- Der er brodne kar, der udøver ulovlig jagt på Langeland. Normalt blander vi os ikke, men folk ringer til os. Nu opfordrer vi dem til at melde det til politiet. Vi kan henstille til folk, at de ikke må, men det eneste de har respekt for er, hvis det er politiet, der kommer og siger det, siger Ole Kieler Nielsen.

Hans opfordring til etisk og lovlig jagt får opbakning fra jagtforeningernes formænd over hele øen.

- Det er rigtig fint, for vi har nogle jægere, der ikke kan nære sig, siger Torben Skov Jensen, formand for Spodsbjerg Jagtforening.

Uetisk og ulovligt

Dåvildtgruppeformanden fortæller, at der foregår jagt på både uetiske og ulovlige måder.

- Vi har forlydender om, at nogle bruger deres biler til trykjagt. De kører ud på vejene og afskærer vildtet for at løbe ind til naboen. Det står i jagtloven, at man ikke må bruge motordrevne køretøjer til at udøve jagt, siger Ole Kieler Nielsen.

En anden overskridelse af jagtloven er, at jægere skyder vildt, der spiser.

- Der er steder, hvor der lægges roer og majskolber ud for at lokke dyrene tættere på. Så sidder de i deres skydetårn og skyder dem, når de spiser. Det er også ulovligt. Man må ikke udfodre med jagt for øje, forklarer han.

Derudover er der jægere, der bliver for ivrige, mener dåvildtformanden, og derfor glemmer etikken på jagten.

- Det er uetisk, at nogle tager chancer og skyder løbende vildt, uden de er trænet til det, og uden de kan håndtere det. Det giver nogle grimme anskydninger. Det gør man, fordi man gerne vil have vildtet før naboen, siger Ole Kieler Nielsen, der også nævner, at der for nogle år siden var krybskytter på Langeland.

Høje jagtpriser

Dåvildtformanden mener, at det er de høje priser for leje af jagt, der er medvirkende til de ulovlige og uetiske handlinger.

- Jagtlejen er stigende, og folk vil gerne have noget for pengene. Dem, der betaler en stor bunke penge, vil gerne have et udbytte, der er tilsvarende, siger han.

Det er den store mængde af dåvildt, der har fået jagtlejen til at stige. De dyreste jagter er der, hvor der er størst chance for at skyde dåvildt. Der ligger en jagt på 1000-1200 kroner per tønde land.

- Det er nogle steder blevet for dyrt for os almindelige jægere, men så kommer folk udefra. Og så vil de gerne have noget med hjem, siger han.

Aldrig anmeldt nogen

Selv om Ole Kieler og flere andre jagtformænd har kendskab til ulovlig jagt, er der ingen af formændene for øens fem jagtforeninger, der kan huske, at nogen langelænder er blevet politianmeldt for disse former for ulovlig jagt.

- Vi plejer, at klare den selv jo, siger Michael Jensen, formand for Magleby Sognsjagtforening.

Jægere på Langeland: - Stop ulovlig jagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce