DBU Fyn sparker gang i et fodboldsamarbejde med Langeland Kommune og det lokale asylcenter

Snart kommer der faglig undervisning og fodboldtræning på programmet for de cirka 90 uledsagede flygtningebørn, der bor på Langeland.

DBU Fyn har nemlig indledt et samarbejde med Langeland kommune og øens fodboldklubber, hvor de i løbet af de næste to år gennem undervisning og fodboldtræning vil indvie børnene i dansk foreningsliv.

Efter tre måneders undervisning er det ifølge DBU meningen, at deltagerne skal tilknyttes de lokale fodboldklubber, og løbet af projektet, vil DBU Fyn følge nogle af børnene for at se, hvordan de integrerer sig i foreningerne.

- Fodbold kan få folk til at forstå hinanden, også selvom de ikke taler samme sprog. Derfor tror vi meget på, at vi gennem fodbold kan skabe en større forståelse for dansk kultur hos asylansøgerne, og at det kan hjælpe dem til succesfuld integration, siger DBU Fyns formand Bjarne Christensen.

Samarbejdet indledes officielt ved et arrangement på Langeland den 29. februar, hvor udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg, borgmester i Langeland Kommune Bjarne Nielsen, DBU-formand Jesper Møller, DBU's formand på Fyn Bjarne Christensen samt samt projektansvarlig og administrationschef ved DBU Fyn Claus Gramm Pedersen deltager.

  • fyens.dk