Ingen rundkørsel ved Brovejskryds

Selv om vicepolitikommissær Eigil Rundberg Andersen finder det vanvittigt at have en p-plads midt i Brovejskrydset, afviser Vejdirektoratet at nedlæggeden. P-pladsen er ikke skyld i trafikuheld, siger de.
Foto: Roland P.

Ingen rundkørsel ved Brovejskryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der sker ikke så mange uheld, at det berettiger en rundkørsel, siger Vejdirektoratet

RUDKØBING: Der vil i løbet af efteråret ske en regulering af højresvingsbanen på Brovejen for trafikanter, der kommer fra Siø og skal videre ad Ringvejen i Rudkøbing. Derimod vil den lille p-plads ved Brovejskrydset ikke blive nedlagt.

Det oplyser Jens Kærgaard, leder af plan- og trafikafdelingen i Vejdirektoratets Vej-center Syddanmark.

Vicepolitikommissær Eigil Rundberg Andersen, leder af politiet i Rudkøbing, gav i sidste uge udtryk for sin undren over, at førnævnte arbejder ikke var lavet. Det mente han for længe siden at have fået Vejdirektoratets ord for ville ske.

Højresvingsbanen vil blive ændret, så den tvinger trafikanterne til at bremse ned. Samtidig skal det forbedre oversigtsforholdene for trafikanter, der holder i Brovejskrydset. P-pladsen røres der ikke ved, for den har ikke haft indflydelse på de uheld, der er sket i krydset, siger Jens Kærgaard.

Han afviser, at det er tæt på prædikatet "sort plet".

- Strækningen over Tåsinge til Rudkøbing er en "grå" strækning, hvor der generelt sker for mange uheld. Men de er ikke koncentret i et enkelt kryds. Derfor bruges de penge, der er til rådighed, til forbedringer flere steder. På Tåsinge opsættes trafik-heller flere steder, og der laves en ny venstresvingsbane.

Eigil Rundberg Andersens ønske om en rundkørsel i Brovejskrydset får følgende svar med på vejen af Jens Kærgaard:

- Så mange uheld sker der ikke, at det berettiger til en rundkørsel. Pengene, vi har til rådighed, bruges, hvor de gør mest gavn.

Afdelingslederen oplyser i øvrigt, at de nævnte projekter før sommer blev sendt til godkendelse hos Fyns Politi.

Ingen rundkørsel ved Brovejskryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce