Infoaften for amatørarkæologer

Ud med detektoren. Interessen for amatørarkæologi er steget, og udstyret blevet bedre. Foto: Langelands Museum

Infoaften for amatørarkæologer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag den 14. marts fortæller Langelands Museum om danefæ, indlevering af fund og god detektorpraksis.

Langeland: Langelands Museum har de seneste 10 år oplevet en kæmpe stigning i antallet af indleverede fund gjort med metaldetektor, og også den tekniske udvikling går stærkt. Nu står museet for et arrangement, hvor man berører mange forhold omkring amatørarkæologi. Det er på Langelands Museum, Jens Winthersvej 12, Rudkøbing onsdag den 14. marts kl. 17.00.

Nogle amatørarkæologer har gået med detektor længe, andre er nybegyndere. Udstyret er blevet langt bedre end før detektorboomet, og dokumentationsrutinerne er ændret i takt med den tekniske udvikling og stigning i detektorinteressen. Hvad er GPS? Hvilken software bruger man? Hvad er tracks? Hvordan får man data forberedt til museet? Hvad skal afleveres? Hvad er danefæ? Hvad sker der med fundene? Og flere andre spørgsmål bliver berørt.

På mødet vil museets arkæologer og konservator fortælle om museumsarkæologi, siden museumsloven af 2002 trådte i kraft og ændrede dagligdagen for arkæologer. Man fortæller om lovgivning, museets rolle, m.m. Alle med interesse for detektorarkæologi er velkomne. /EXP

Infoaften for amatørarkæologer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce