Influenza og påståelighed: Borgere klager over valgafvikling på Langeland


Influenza og påståelighed: Borgere klager over valgafvikling på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langeland Kommune har i forbindelse med afholdelse af kommunalvalget for to uger siden modtaget klager fra to borgere, hvoraf den ene kritiserer, at en influenzaramt valgstyreformand ikke gik hjem.

Langeland: Langeland Kommune har i forbindelse med afholdelse af kommunalvalget modtaget klager fra to borgere over den måde, hvorpå valget fandt sted i henholdsvis Rudkøbing og Lindelse.

Af den ene klage, som kommunen modtog på selve valgdagen den 21. november, fremgår det ifølge en politisk dagsorden, at en valgstyreformand i Rudkøbing var til stede på valgstedet, selvom vedkommende havde influenza.

Ifølge dagsordenen forud for kommunalbestyrelsesmøde den 4. december fremgår det, at klageren henviser til en artikel i Fyns Amts Avis.

- Borgeren understreger, at der er mange ældre eller svagelige mennesker, der ikke skal udsættes for denne, med klagerens ord, "ganske utilstedelige situation", lyder det i dagsordenen til kommunalbestyrelsesmøde den 4. december, hvor det også pointeres, at det ikke fremgår af klagen, om klageren selv var til stede i valglokalet.

Begge klager afvist

Også en borger har på vegne af sin synshandicappede mor klaget over, at vedkommende trods nye regler for personlig hjælp til stemmeafgivelse, oplevede at blive afvist på afstemningsstedet i Lindelse af valgsekretæren.

- Borgeren oplyser, at valgsekretæren fastholdt, at valgsekretæren skulle gå med ind i boksen sammen med datterens om personlig hjælper. Borgeren beskriver det som en kedelig oplevelse, men bekræfter at stemmen blev afgivet, lyder det i sagsfremstilling, hvor det også fremgår, at borgeren fastholder sin kritik af en valgsekretær, som i klagen kaldes påståelig.

Langeland Kommunes direktion vurderer ifølge dagsordenen, at de kritiserede forhold ikke har haft betydning for valgets afvikling, og at klagerne derfor afvises.

Klagerne er sendt videre til Regionsrådet som en klage over kommunal- og regionsvalget.

Ifølge afgående borgmester på Langeland, Bjarne Nielsen, har også Regionsrådet afvist klagerne.

- Det vil klagerne få besked om i et brev, og de kan klage overafgørelsen til Økonomi- og Indenrigsministeriet, oplyser Bjarne Nielsen.

Influenza og påståelighed: Borgere klager over valgafvikling på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce