Indbrudstyve går uden om Langeland

Antallet af indbrud er historisk lavt. Ifølge Tine R. Sode, som er fagekspert i Bolius, er en del af forklaringen, at flere danskere de senere år har udskiftet deres vinduer eller indbrudssikret dem bedre. Modelfoto: Thomas Graversen

Indbrudstyve går uden om Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen ligger 9. lavest, når det gælder indbrud. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Langeland: Langeland er et trygt sted at bo. I hvert fald ligger kommunen i den gode ende, når emnet er indbrud i folks hjem. I fjerde kvartal af 2017 var Langeland således den 9. sikreste kommune i hele landet.

Her blev registreret "blot" 13 indbrud, og generelt er antallet af indbrud i boliger ikke set lavere siden 1983. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Bolius (Boligejernes Videnscenter) har offentliggjort på sin hjemmeside.

Det faldende antal glæder Tine R. Sode, som er fagekspert i Bolius.

- Jeg tror, det skyldes, at folk er blevet mere bevidste om indbrud. Med "nabohjælp" er de mere opmærksomme på at holde øje med hinandens boliger, og en del har skiftet deres vinduer ud de senere år, og en del af dem har formentlig indbrudssikret dem bedre, siger hun til hjemmesiden

Samtidig har flere installeret alarmer, og flere kontakter politiet, hvis de ser mistænksomme personer i nabolaget, lige som politiet har opprioriteret indsatsen mod indbrud.

Fire øer slap helt for indbrud i den nævnte periode: Christiansø, Fanø, Læsø og Samsø. /EXP

Indbrudstyve går uden om Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce