Ildsjæle i sving: Skoleeksemplet Lohals rykker nu for at forbedre dækningen

Når der kommer fokus på den manglende dækning på Langeland, rykker det i en bedre retning, lød det fra flere kanter, da avisen besøgte Lohals onsdag eftermiddag. Foto: Martin Ramsgård

Ildsjæle i sving: Skoleeksemplet Lohals rykker nu for at forbedre dækningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Amts Avis besøgte onsdag Lohals for at samle input til kampen for bedre dækning.

Lohals: Der var tommelfingre opad og kampgejsten ulmede onsdag eftermiddag, da Fyns Amts Avis gæstede Lohals Camping i jagten på input og opråb for at forbedre mobil- og bredbåndsdækningen på hele Langeland. Tredje stop på avisens rute rundt i kommunen.

Bredbåndsforkæmper Ejvind Skive lagde ud med at berette om, hvordan han har været med til at sikre 280 husstande bedre bredbånd via såkaldte mikrocentraler og de gamle kobberkabler, så hastigheden er kommet op på et sted mellem 30 og 50 Mbit.

Ejvind Skive løftede undervejs sløret for, at han - efter avisen har startet kampagnen "Bedre net nu" - har fået blod på tanden til at kæmpe for at få lagt fiberkabler helt ind til de enkelte adresser, så borgerne får en internethastighed, der svarer til regeringens mål om 100 Mbit i 2020.

- Jeg undersøger i første omgang, hvad det vil koste, og så må vi se, om mikrocentralerne kan bære det, og om folk i sidste ende vil betale for det, forklarede Ejvind Skive.

Han var langt fra den eneste, der var parat til at kæmpe for bedre dækning, så borgerne på den nordlige del af Langeland slipper for at gå ud i rapsmarken for at tale i mobiltelefon og mister signalet om foråret i takt med, at der kommer blade på træerne. Sådan lød nogle af eksemplerne bordet rundt i hvert fald, selv om der også var enkelte eksempler på en o.k. dækning.

Flere havde allerede udkæmpet egne kampe ved at skrive til statslige styrelser og teleudbydere. Michael Martin fra Helletofte var parat til at mobilisere 50 adresser plus sommerhusejere i lokalområdet.

- Jeg vil gerne være den ildsjæl, der gør noget. Det har jeg været før, lød det fra Michael Martin, mens snakken rundt om bordet fortsatte om mobilmaster, elforsyningen og kommunens rolle og så videre.

Torsdag fra klokken 10 til 12 tager avisens journalister til Spodsbjerg Badehotel, hvor du kan komme med input.

Ildsjæle i sving: Skoleeksemplet Lohals rykker nu for at forbedre dækningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce