Ikke uden verbale sværdslag: Borgerne skal høres i Østergadesag

Borgernes skal høres i sagen om nedrivningsplanerne for Østergade 46 og 48. Arkivfoto: Anne Kidmose

Ikke uden verbale sværdslag: Borgerne skal høres i Østergadesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som ventet stemte Venstre for forslaget om at sende nedrivningsplanerne for Østergade 46 og 48 i Rudkøbing i høring, da sagen var på dagsordenen til kommunalbestyrelsesmødet.

Rudkøbing: Sagen var egentlig klappet og klar på forhånd, men der gik alligevel en smule valgkamp i behandlingen af det 19. punkt på dagsordenen til kommunalbestyrelsesmødet mandag aften. Det handler om ansøgningen om nedrivning af Østergade 46 og 48 i Rudkøbing.

På den ene side stod Venstre, der ville sende sagen i høring. På den anden side stod Socialdemokratiet, Enhedslisten og DF, der ville afvise sagen og samtidig afvise Superbrugsens ønske om at rive de to ejendomme ned.

Som ventet endte det med, at Venstre i kraft af sit absolutte flertal fik stemt høringen igennem, men det skete altså ikke uden verbale sværdslag.

Høring

Borgmester Bjarne Nielsen (V) lagde ud med at understrege, at det er vigtigt, at der lyttes til borgerne. Kim Welcher (DF) slog kontra med en replik om, at Venstre har fået færre og færre holdninger til sagen, jo tættere vi kommer på kommunalvalget, og at han i øvrigt vil bevare Østergades udtryk.

Læs også: Skal Østergadehuse rives ned: Udvalg vil høre borgerne

Det med holdningerne affødte en lettere irriteret kommentar fra Knud Gether (V):

- Vi skal hele tiden høre på Kim Welcher. Vores holdning er, at vi skal høre borgerne, konstaterede Knud Gether.

Det slap han nu ikke for. Altså at høre på Kim Welcher, der fluks opfordrede Knud Gether til at melde klart ud, at han og Venstre ønsker en nedrivning.

Her skar Bjarne Nielsen så igennem:

- Vi tager først stilling, efter vi har lyttet til borgerne. Der er delte meninger i Venstre, det erkender vi, men vi skal nok tage stilling efter høringen.

Kulturarvstyrelsen

At Venstre ikke lod sig rykke stod klart fra begyndelsen, men på et punkt var partiet villig til at lave en tilføjelse til sagen. Lisa Pihl (S) kom nemlig med et forslag, som borgmesteren greb.

- Jeg synes, vi skal gøre lidt mere end at lytte til borgerne. Kan vi ikke sende sagen til Kulturarvstyrelsen og bede styrelsen komme med et høringssvar? spurgte hun, og det blev der nikket til, inden der blev stemt om sagen, og her var et par socialdemokrater tæt på at få røde ører.

Da de kommunalbestyrelsesmedlemmer, der ville stemme imod en høring, skulle række hånden op, var det ud over Kim Welcher og Tommy Bredal (EL) kun Theis Nielsen (S) der havde hånden oppe.

- Ja, så er det vist her, vi skal stemme imod, konstaterede sidstnævnte, og så røg der en hånd op fra såvel René Larsen (S) som Lisa Pihl, der begge allerede var på vej videre til næste dagsordenspunkt.

Ikke uden verbale sværdslag: Borgerne skal høres i Østergadesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce