Humble flager for hele verden

Eleverne på Musikefterskolen i Humble spiller og synger til asylfestivalen. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Foto: Andreas Bastiansen

Humble flager for hele verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikefterskolen og Humble borgerforening laver en minifestival for at møde øens asylsøgere

Humble: Flag fra hele verden skal pryde hovedgaden i Humble torsdag 17. september. De farverige flag viser, at byens efterskole og borgerforeningens minifestival er i gang. Det er en festival, hvor gamle-langelændere kan møde de nyere øboere: asylsøgerne.

- Vi vil gerne vise, at der findes et imødekommende, forstående Langeland, siger efterskoleleder Per Jacobsen.

Minifestivalen varer fire timer, er fyldt med musik fra skolens elever og forfatteren Jesper Wung-Sung kommer og holder en tale og oplæsning. Byen bliver pyntet med hjemmesyede flag fra hele verden, og efterskolens kok vil sammen med asylsøgere fra blandt andet Irak, El Salvador, Somalia og Kurdistan komponere en buffet bestående af retter fra hele verden.

- Vi har haft asylanter i Humble igennem mange år, så de er jo en del af lokalområdet. Jeg kan godt lide, at vi viser vores kulturer for hinanden - her med mad, musik og flagudsmykning, siger Bodil Skriver Petersen, medlem af musikefterskolens bestyrelse.

Musikefterskolen står ikke alene om at invitere langelændere og asylsøgere til at mødes.Også formanden for Humble-Egnens Kultur og Borgerforening Kåre Knudsen er med til at sige velkommen. Han håber, at festivalen kan være med til at skabe kontakt på tværs af sprog og kulturer mellem de godt 12.000 langelændere og knap 700 asylsøgere, der bor på øen.

- Man burde jo gå hen og banke på og sige velkommen, men det har mange af os lidt svært ved. Det handler måske også om, at vi danskere skal finde en måde at slå hul i isen på. Det håber jeg, at arrangementet på musikefterskolen kan være med til, siger Kåre Knudsen.

Festivalen foregår på Musikefterskolen i Humble. Og det er gratis at deltage.

Humble flager for hele verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce