Klager over larm og affald i forbindelse med Langelandsfestivalen kommer nu på den politiske dagsorden. Der skal være plads til alle, og Ulrik Kølle (V) vil forsøge at skabe dialog mellem kommune, politi og festivalledelse.

Langeland: Et møde arrangeret af en række borgere i Rudkøbing, der klager over larm og affald i forbindelse med Langelandsfestivalen, kommer nu på den politiske dagsorden.

Med ved mødet deltog tre SF'ere og to venstrefolk fra kommunalbestyrelsen, og ifølge Winni Kielstrup Hansen (SF) bliver sagen nu løftet til Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget (TTM, red.).

Ulrik Kølle Hansen (V) er medlem af udvalget og bekræfter, at dets næste møde den 26. februar også vil handle om de klager, der første gang blev sendt til politikerne af en række af de nærmeste festivalnaboer i september sidste år.

- Det gør indtryk på mig, at så mange borgere ikke kan sove eller være til om natten under festivalen. Det lægger op til en ny aftale og musikplan om, hvor højt og hvor længe der må spilles musik. Det kommer op på næste møde i TTM, siger han og tilføjer, at det ikke kan være rigtigt, at nogle borgere føler sig tvunget til at rejse væk under festivalen for at kunne sove og gå på arbejde.

Brug for festivalen - men

På vegne af klagerne forklarer John Bergholdt, der med adresse på Rue Mark er blandt de nærmeste naboer til festivalpladsen, at ingen ønsker at undvære festivalen. Men at der skal være plads til alle.

Samme holdning har Ulrik Kølle Hansen, som vil forsøge at samle de parter, der har en rolle i sagen, hvilket er kommunen, festivalledelsen og politiet.

Borgerne havde han også gerne set deltage i et fællesmøde, hvilket blev foreslået af Erik Jørgensen (SF) under sidste uges møde. Men det er blevet afvist af klagegruppen med den begrundelse, at den føler sig overhørt af festivalen.

- Jeg forstår ikke helt, at de ikke vil tage imod den håndsrækning. Omvendt har jeg også respekt for, at de synes, vi som politikere danner rammerne for festivalen. Det signal har jeg også hørt og tager det på mig, siger Ulrik Kølle Hansen og fortsætter:

- Langeland har rigtig godt af festivalen og behov for at beboere i området skal kunne passe deres arbejde samtidig med festivalen. Det tager jeg også seriøst, så man ikke bare bliver ved med at skrue op for musikken. Den samtale skal vi have i dialog med kommunen og politiet, så man kan blive beroliget der, siger Ulrik Kølle Hansen - også med henvisning til klager over støj fra Ungcamp, der ligger godt 100 meter fra Plejecenter Danahus.

Her går anken bla. på, at de unge selv medbringer musikanlæg, der holder gang i festen, når musikteltene har lukket og slukket for natten.

Vil diskutere alternative løsninger

På det næste møde i TTM vil også affaldshåndtering under festivalen blive drøftet, og Ulrik Kølle Hansen vil lægge op til, at man kan finde alternative løsninger.

Men, understreger han, kommunens folk gør et stort stykke arbejde for at holde området og byen ren i festdagene.

- Vej og Park gør et kæmpe arbejde. De møder på gaden tidligt om morgenen med et stort smil. De gør rigtig meget for at holde orden. Men selvfølgelig er der noget svineri, og der kan være alternativer, der kan søsættes. Det skal vi også diskutere i udvalget. Jeg håber, vi kan finde forståelse for alle parter. Det vil jeg lægge mig i selen for, siger han.

Langelandsfestivalen oplyste i slutningen af december, at medarbejdernes telt bliver flyttet ved dette års festival, idet der er klaget over larm fra teltet. Ungcamp bliver, hvor den hidtil har ligget.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
Naboer til festival: Politikere skal sikre ro om natten

Naboer til festival: Politikere skal sikre ro om natten