Hjertestarterforening: Årets Folkehjælper

Henrik Schakow fra Langelands Hjertestarterforening er stolt over prisen fra Dansk Folkehjælp. Arkiv: Jørgen Outzen
Foto: Jørgen Outzen

Hjertestarterforening: Årets Folkehjælper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langelands Hjerte­starterforening får prisen Årets Folke­hjælper på grund af arbejdet med at ­engagere folk i førstehjælp

Langeland: Langelands Hjertestarterforening har i dag modtaget prisen som Årets Folkehjælper i 2015 for sit arbejde med at udbrede hjertestartere samt Langelands unikke akuthjælpersystem, hvor små 200 personer er tilknyttet som akuthjælpere.

- Langelands Hjertestarterforening er beviset på, hvordan civilsamfundet i samspil med politi og det præhospitale beredskab kan være med til at øge trygheden for borgere bosat i områder af Danmark med lange responstider, og sikre at civilbefolkningen står klar til at yde kvalificeret førstehjælp til hjertestop, pludselig sygdom og ulykker, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.

Stolt formand

Formanden for Langelands Hjertestarterforening, Henrik Schakow, er meget stolt over at modtage prisen fra Dansk Folkehjælp.

- Og nu er jeg jo bare kransekagefiguren, siger han med et smil.

- Det havde jo aldrig blevet til den succes, det er i dag, hvis det ikke var fordi, at så mange her på øen har bakket op om det her med tid og lyst, siger formanden.

System bør udbredes

Derudover er der også en række instanser, som Henrik Schakow gerne vil nævne.

- Odense Universitetshospital og Alarmcentralen har også været nogle rigtig gode samarbejdspartnere, og uden dem ville det heller ikke have lykkedes i samme grad, siger formanden, der har et håb for fremtiden.

- Systemet bør blive udbredt på nationalt plan, da det vil øge overlevelsesraten i forbindelse med hjertestop markant, siger han.

Siden 2008 har Dansk Folkehjælp uddelt den årlige pris.

Tidligere har den blandt andet gået til Foreningen Hus Forbi for dens hjemløsearbejde, SASO Sydafrika for at hjælpe forældreløse børn og til Ekstra Bladet for en række artikelserier, der satte fokus på fattigdom i Danmark. Derudover har en række private ildsjæle også modtaget den.

Hjertestarterforening: Årets Folkehjælper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce