Hjælp til Langeland: Europæisk Socialfond giver millioner til sårbare unge

Torben Lønberg har en projekt for unge uden job og uddannelse på trapperne. Arkivfoto: Martin Ramsgaard

Hjælp til Langeland: Europæisk Socialfond giver millioner til sårbare unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Europæiske Socialfond under EU bevilger 4,1 millioner kroner til et projekt, der skal få unge i uddannelse eller arbejde.

LANGELAND: Et nyt projekt for unge uden uddannelse eller job er på vej på Langeland, hvor Den Europæiske Socialfond under EU har bevilget 4,1 millioner kroner. Projektet er lige nu ved at blive sat i søen.

I første omgang vil de unge få et klubtilbud eller et andet tilbud i dagtimerne. Her vil de kunne få hjælp til de udfordringer og problemer, de hver især står med, og der vil desuden være mulighed for hjælp fra lokalpsykiatrien og misbrugsbehandlingen.

- Vi har løstkøbt medarbejdere fra de to steder i Svendborg en dag om ugen, så de kommer til Langeland og taler med de unge, som har brug for det, fortæller jobcenterchef Torben Lønberg fra Langeland Kommune.

I projektet indgår desuden Skovsgaard Gods som samarbejdspartner med et tilknyttet praktikforløb på 13 uger som udgangspunkt.

- Det har taget et års tid fra begyndelsen af projektudformningen, til vi er nået i mål. Umiddelbart lyder det som lang tid, men det er det ikke. Vi har været i løbende kontakt med konsulenter i regionen og rettet projektet til, nævner Torben Lønberg, som er formelt projektejer, mens Jeff Deleuran Hansen bliver projektleder.

Projektet hedder "Handlekompetente Unge", og målet er at få tilført de unge så meget personligt overskud, at de efterfølgende vil kunne begynde på en uddannelse.

Må ikke ligne "skod"

Klubben er lige på trapperne.

- Den vil blive indrettet i en ejendom Nørregade, hvor der hidtil har været kontorer. Vi skal lige have en kommunal godkendelse til den ændrede brug. Vi har allerede ryddet op derhenne, og vi skal have indrettet stedet med møbler mv. Det bliver nye møbler, ikke brugte. Det skal ikke ligne "skod", for det kender de unge alt for godt i forvejen. Det skal være et attraktivt sted at komme hen, fastslår Torben Lønberg.

I kælderen vil der blive etableret motionscenter.

Alle skal begynde i klubben, som vil få tilknyttet to kompetencepiloter eller mentorer. Samtidig vil jobcentret lægge ressourcer i "Handlekompetente Unge" i form af en række medarbejderes tid.

Cirka 100 unge, tilmeldt jobcentret, vil kunne komme i betragtning. Alle er i aldersgruppen 18-30 år. Og 12-15 ad gangen.

- Fordelen for os på Langeland er, at vi har en størrelse, så vi kan tilbyde hele målgruppen at være med. I Odense Kommune, hvor den tilsvarende målgruppe måske er 17 gange så stor, ville man i givet fald skulle inddele, for eksempel aldersmæssigt, nævner jobcenterchefen.

Praktiktiden på Skovsgaard giver mulighed for opgaver omkring dyrehold og i mark, skov og have samt arbejde i cafeen.

- Samtidig har det den fordel, at det ikke er opgaver, som falder til jorden, hvis folk udebliver. Så kan de udføres dagen efter. Skovsgaard ved godt, at de unge er udfordrede, og tilgangen skal da også være, at man roser folk for at møde op frem for at skælde ud, hvis de ikke var der dagen før, siger Torben Lønberg.

Han understreger vigtigheden af, at unge skal møde ordentlige voksne.

- De voksne skal være imødekommende og empatiske, men der skal ikke være nogen slinger. De unge skal vide, at de voksne tager dem rigtigt seriøst og gør deres bedste for at give dem noget brugbart med videre.

Hjælp til Langeland: Europæisk Socialfond giver millioner til sårbare unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce