Havn: Klare mål ønskes


Havn: Klare mål ønskes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiden er inde til at få en samlet plan for Rudkøbing Havn, og hvordan man skal binde havnen og byen sammen. Det mener en deltager fra tidligere fokusgruppe

Rudkøbing: Tiden er inde til, at Rudkøbing Havn får sin egen plan, som rækker fem til 10 år ud i fremtiden. Det mener Klaus Rønnebro, som bor på Ramsherred med udsigt ud over netop havnen. Han har båd i lystbådehavnen, og han deltog i en af de 10 fokusgrupper, da man i 2009-10 kiggede på havnen og dens muligheder, og hvordan man binder den sammen med byen.

Fyns Amts Avis sætter havnen til debat søndag den 2. september kl. 11.

- Det kan godt være, at havneplanen måske skal ændres undervejs. Man skal ikke have en plan, som virker som en spændeskrue. Den skal give retningslinjer for udviklingen, men når teknologien og muligheder ændrer sig, skal man følge op. I enhver plan burde der være en revisionsdato, hvor man angiver x-antal år, og så forpligtes man til at kigge på den igen, siger Klaus Rønnebro.

Han ærgrer sig over, at man aldrig nåede videre for efterhånden otte-ni år siden. Arbejdet i fokusgrupper med videre mundede ud i rapporten "Rudkøbing Havn i nutiden og i fremtiden - En undersøgelse af det erhvervs- og bosætningsmæssige potentiale for Langeland Kommune ved udviklingen af Rudkøbing Havn". Den havde Pia Heike Johansen som forfatter og blev udgivet af Center for Landdistriktsforskning under SDU, Esbjerg-afdelingen i 2011.

- Der kom faktisk en del ud af arbejdet, men så skete der jo det, at Langeland Kommunes arkitekt forsvandt. Hun var blandt andet tovholder på projektet og vældigt inde i tingene. Så gik det noget i stå. Det er synd, og så er vi endt i hovsa-løsninger. Dem er jeg træt af. Havnen og byen fortjener bedre, tilføjer Klaus Rønnebro.

Masser af muligheder på havnen
I konklusionen i rapporten fra Center for Landdistriktsforskning når man frem til, at potentialet for Langeland Kommune ved en udvikling af Rudkøbing Havn er stort.

Der er samlet 10 projekter, der med deres mange aktiviteter rummer store muligheder for at udvikle kultur- og friluftslivet, så oplevelsesværdien i Rudkøbing løftes i meget høj grad, hedder det.

Den gode udvikling skal blandt andet ske ved, at man får mobiliseret lokale aktører til at tage ansvar for og føle ejerskab til udvikling af havnen, at lokale får beriget deres hverdag og fridage med store oplevelser, og ved at man får skabt et grundlag for at tiltrække nye borgere, der har en livsform, som Langeland Kommune har brug for i arbejdet med at indrette sig til videnssamfundet.

Desuden skal der skabes nye arbejdspladser til både lokale ledige med korterevarende uddannelse og til nye borgere med mellemlange eller højere uddannelser.

Ligeledes skal Rudkøbing Havn på musik- og kulturlandkortet, så storbyturister vil vælge at komme hertil.

Lejligheder i siloen

Han har flere holdninger til, hvordan udviklingen skal være. Mange steder med en havn diskuterer man for eller imod boliger. Klaus Rønnebro mener ikke, at man skal opføre boliger på Rudkøbing Havn.

- Jeg synes, at man skal fastholde de nuværende byggelinjer, og jeg er naturligvis glad for min udsigt. Men man kan indrette lejligheder i den store silo og have restaurant på toppen. Siloen er i forvejen Rudkøbings vartegn og kan ses langt væk, når folk er på havet, og andre steder i landet har man netop bygget dem om til boliger.

- Og jeg kan sagtens forstå, at folk gerne vil bo med udsigt over havet. Men der er andre muligheder. Der er masser af vandnære arealer, som man kan bebygge. Vi har for eksempel nogle fodboldbaner med den skønneste beliggenhed. Der kunne man bygge boliger, og man skal naturligvis ikke fordrive fodboldspillerne. Derfor kunne man samtidig som erstatning etablere boldbaner og bygge nyt klubhus til Rudkøbing Boldklub der, hvor børnene i forvejen færdes - ved Ørstedskolen, hvor der er masser af plads. Det samme med de nuværende tennisbaner, som er omgivet af volde, og hvor spillernes eneste udsigt er himmelrummet, påpeger Klaus Rønnebro.

Han har meldt forfald til "Debatteriet", hvor han skulle have deltaget i panelet. Men man kan stadig her møde borgmester Tonni Hansen (SF), formanden for Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget, Bo Nissen (K) samt havnefoged Kim Rasmussen. Alle er velkomne til at høre på og give deres besyv med. Mødet får redaktionschef David Bernicken fra Fyns Amts Avis som ordstyrer. Det foregår i festteltet ved Maritimt Marked på den gamle lystbådehavn.

Havn: Klare mål ønskes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce