Hård tone ved første kommunalbestyrelsesmøde: - Så må du smide mig ud!

Det ligner umiddelbart et stille og roligt kommunalbestyrelsesmøde, men bølgerne gik højt, da medlemmerne skulle diskutere punktet om vederlag. Foto: Nynne Bojsen Faartoft

Hård tone ved første kommunalbestyrelsesmøde: - Så må du smide mig ud!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Tonni Hansen måtte flere gange bede medlemmerne om at tale pænt og ikke afbryde hinanden ved det seneste kommunalbestyrelsesmøde.

Langeland: De brede smil fra konstitueringen var pist væk, da kommunalbestyrelsen diskuterede et nyt regulativ for vederlag på kommunalbestyrelsesmødet i mandags.

Forslaget vil samlet set medføre en årlig ekstraudgift på 300.000 kroner, og dét medførte protester, beskyldninger og gentagne afbrydelser fra begge sider af byrådssalen.

Ulrik Kølle Hansen (V) lagde ud:

- Magen til griskhed har jeg sjældent mødt! Vi lever i en fattig kommune, så vi skulle have holdt et lavere niveau, der var inden for budgettet. Her har griskheden ingen ende - det er over al forstand. Jeg synes, det er helt, helt, helt forkert, sagde han rettet mod oppositionen.

Dét fik borgmester Tonni Hansen (SF) til at bede medlemmerne om at holde kammertonen:

- Jeg synes, at det er en meget hård tone at starte debatten med, sagde han, før han lod ordet gå videre til sin partifælle, Winni Kielstrup, der påpegede, at Venstres "modbud" altså havde ligget på cirka 220.000 kroner, hvilket Jan Ole Jakobsen (V) senere bekræftede.

Nederdrægtig og hård i filten

Også Dansk Folkepartis Kim Welcher sendte kritiske ord mod medlemmerne i den anden ende af byrådssalen:

- Vi ER en fattig kommune, vi skal spare 16 millioner kroner om året frem mod 2020, og så er det altså dårlig signalværdi, at I starter med at give jer selv flere penge. Dér, hvor jeg kommer fra, starter man med at yde. I kræver, sagde han.

Dét fik Lisa Pihl Jensen fra Socialdemokratiet til at reagere:

- Hvor er I blevet hellige! Og Ulrik, du er så hård i filten. Jeg synes simpelthen, at du er nederdrægtig imod os, sagde hun.

- Du får igen

Under debatten lavede flere medlemmer sammenligninger med Svendborg Kommune, hvilket fik Tonni Hansen til at komme med en kommentar om, hvordan nabokommunen udnytter sin udvalgspulje fuldt ud, hvorefter han erklærede diskussionen for afsluttet.

Dét fik Ulrik Kølle Hansen til at protestere højlydt:

- Nu samler du jo bolden op igen! Du får igen i de her fire år, sagde han.

Da Tonni Hansen bad ham om ikke at afbryde, tilføjede han:

- Så må du smide mig ud!

- Det kan også være, at jeg gør det, men det bliver nok en anden gang, sluttede Tonni Hansen, før medlemmerne skulle stemme om forslaget.

Hård tone ved første kommunalbestyrelsesmøde: - Så må du smide mig ud!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce