Hård fængselsdom i våbensag fra Langeland: 41-årig fik fire og et halvt år

Retten i Svendborg tildelte den 41-årige samlet fire og et halvt års fængsel. Arkivfoto: Jens Wognsen

Hård fængselsdom i våbensag fra Langeland: 41-årig fik fire og et halvt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

41-årig mand blev dømt for at have opbevaret tre skydevåben samt for salg af amfetamin.

LANGELAND/SVENDBORG: Der blev slået med den helt store hammer ved Retten i Svendborg torsdag formiddag, hvor den 41-årige Lars Frede Petersson, som har tilknytning til både Langeland og Svendborg, blev idømt fire og et halvt års fængsel, i al væsentlighed for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om våben samt for salg af amfetamin.

Sagen blev behandlet igennem to hele retsdage i forrige uge, men den rummede så mange elementer, at domsmandsretten skulle bruge nogen tid på at vurdere alle forholdene og ikke mindst omkring tre skydevåben finde ud af, hvilken lov der skulle i brug.

Der er stor forskel på, om et forhold bedømmes som en overtrædelse af våbenloven eller - som det altså endte her - med en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om våben. Straffeloven giver mulighed for meget længere domme, hvis en person kendes skyldig.

- Og i dit tilfælde er der tale om ulovlige våben i gentagelsestilfælde, så alene dette forhold udløser som minimum to år og otte måneders fængsel. Derfor skal der ikke meget mere til, før vi når derop, hvor vi endte, sagde dommer Henrik Riis Andreasen til Lars Frede Petersson i sin gennemgang af dommen.

Våben kunne hurtigt samles

Den 41-årige havde under afhøringen på den første retsdag erkendt et sted på Tullebølleegnen at have opbevaret våben for en person, han ikke ønskede at navngive. Men han havde over for denne person betinget sig, at våbnene var skilt i flere dele, for han vidste godt, at det kunne slå hårdt, hvis våbnene var klar til brug, forklarede han.

Men selv om delene blev opbevaret hver for sig, så havde et våbenkyndigt vidne senere demonstreret for retten, at man hurtigt kunne samle våbnene til at være fuldt funktionsdygtige. Der var desuden fundet ammunition, og det ene våben var en oversavet salonriffel.

- Det er i hvert fald ikke et våben, man går hen i sin lokale skytteforening for at bruge. Det er til et kriminelt formål, konstaterede dommeren.

Den nu dømte blev også fundet skyldig i at have begået hæleri med tre luftgeværer. Her lagde retten vægt på en afhøringsrapport til politiet, hvor den 41-årige nævnte, at han godt vidste, at til den billige pris, han havde købt luftgeværerne, måtte de være "varme". Han havde skaffet dem på havnen i Svendborg.

Værktøj og guldring

Over for retten havde den 41-årige erkendt at have købt 500 gram amfetamin over en periode på 10 måneder, men forklarede samtidig at han havde brugt det meste selv og kun solgt 5-10 gram, for hver gang han havde købt 50 gram. Retten dømte ham dog for videresalg i et større omfang. Blandt andet fordi man også havde fundet 19 salgsampuller på et tidspunkt samt et indtil da skjult kloakrør med 200 gram amfetamin, som han havde indvilget i at opbevare for en bekendt. Denne mand følte, at politiet var lige lovligt interesseret i, hvad han foretog sig.

Retten fandt den 41-årige skyldige i andre forhold, omkring tyveri og hæleri, blandt andet af diverse værktøj og en guldring.

Han blev til gengæld frikendt for besiddelse af godt fire gram hash samt for ulovlig indtrængen på en ejendom på Tullebølleegnen.

I dommen ligger også 10 års frakendelse af kørekortet, fordi har var blevet stoppet i påvirket tilstand. Han skal desuden betale sagens omkostninger.

Brødtekst

Hård fængselsdom i våbensag fra Langeland: 41-årig fik fire og et halvt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce