HF & VUC Langeland: Kampen fortsætter

En lille flok studerende fra HF &VUC Langeland og Bjørn Brandenborg tog turen til Christiansborg, da der var samråd den 29. januar og fik da også lejlighed til at talemed Undervisningsministeren. Fra venstre er Line Bønnelykke, Mike Alexander Waidtløw, Anica Stenberg, Jasmin Pedersen og Bjørn Brandenborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

HF & VUC Langeland: Kampen fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jette Purup og Bjørn Brandenborg forsøger nu at få folketingsmedlemmer og -kandidater til at arbejde på at få frigjort halvanden million kroner til HF & VUC Langeland.- De sparker en åben dør ind, mener Erling Bonnesen

De to aktivister, næstforperson i Alternativet på Langeland Jette Purup og folketingskandidat for Socialdemokratiet Bjørn Brandenborg forsøger nu at aktivere alle lokale folketingspolitikere og -kandidater i kampen for bevare HF & VUC Langeland. I et åbent brev (se andetsteds på siden) opfordrer de til at få aktiveret den pulje på 60 millioner kroner, som er afsat til at sikre nødlidende VUC'er efter FGU-reformen.

- På samrådet i Folketingets Uddannelsesudvalg den 29. januar, sagde ministeren klart, at partierne snarrest burde samles og diskutere, hvordan puljen 60 millioner kommer til udbetaling, siger Bjørn Brandenborg.

- Vi vil gerne have en time out for HF&VUC på Langeland. Hvis vi bare får de halvanden millioner kroner, der mangler har vi endnu et år til ordentlig at få undersøgt, om vi kan bevare en uddannelsesinstitution på Langeland, siger han.

En af de politikere, der har fået brev fra Jette Purup og Bjørn Brandenborg, er folketingsmedlem Erling Bonnesen fra Venstre. Han er enig i, at en uddannelsesinstitution skal bevares, hvis der er et ordentligt elevgrundlag til det.

- De to sparker en åben dør ind. Der er allerede aftaler blandt partierne i Folketinget om, at vi skal holde møde om de 60 millioner snarest, siger Erling Bonnesen, der dog ikke kender datoen for mødet.

- Lige nu er det jo vinterferie, men det kommer snart, det er jeg ikke i tvivl om, siger han.

Abespil

- Jeg synes, det vigtigste er at få undersøgt, om der er et elevgrundlag for en HF på Langeland. Det behøver ikke være en stor klasse; det skal bare være fagligt forsvarligt. Så kan det godt være, at det ikke skal være i de samme bygninger, men er der grundlag for det, skal Langeland selvfølgelig have det, siger han.

- Jeg synes HF&VUC Fyn skal se at få det undersøgt i stedet for at bruge tiden på det abespil, de bliver ved med at køre rundt i omkring omprioriteringbidraget. Er der et grundlag, skal der også være en HF, siger Erling Bonnesen.

Møde sidst i februar

I følge Undervisningministeriet skal partierne mødes om puljen med de 60 millioner kroner sidst i februar.

Tirsdag den 26. februar er der endnu et samråd med undervisningministeren om nedlæggelsen HF&VUC Langeland.

I sidste uge fik Bjørn Brandenborg og Jette Puurp lejlighed til at møde Udvalget for undervisning og arbejde i Region Syddanmark. Udvalget valgte herefter at sende en skærpert udtalelse til VUC Fyn om lukningen af HF&VUC på Langeland, hvori de blandt andet påpeger problematikken om den lange rejsetid til uddannelsesstedet, hvis man lukker langelandsafdelingen. En udtalelse, der straks blev sendt afsted, selv om den egentlig først skulle sendes efter regionsrådmødet den 25. marts.

HF og VUC Fyn skal sende sin beslutning om lukning af Langelandsafdelingen til Styrelsen for Uddannelse og kvalitet (STUK), sammen med udtalelsen fra regionen.

En beslutning af en bestyrelse for et VUC om lukning af en eller flere af VUC'ets afdelinger kræver formelt ikke styrelsens godkendelse.

Styrelsen skal imidlertid som tilsynsmyndighed påse, at VUC'ets ønske om at lukke en afdeling ikke er i strid med reglerne i de pågældende uddannelseslove om mindstekravene til uddannelsesdækningen (der må maksimalt være 75 minutters befordringstid med nærmeste offentlige transportmiddel fra kursistens bopæl eller 30 kilomter ad offentlig vej).

HF & VUC Langeland: Kampen fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce