Guldborgsund har gode bredbånds-erfaringer: Viceborgmester vil undersøge en Langeland-model

Viceborgmester Lisa Pihl (S) vil undersøge, om man kan lave en langelandsk model af en kommunal bredbåndskonsulent, som man har i Guldborgsund. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Guldborgsund har gode bredbånds-erfaringer: Viceborgmester vil undersøge en Langeland-model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til at hjælpe med at sikre hurtigere bredbånd og færre mobilhuller ansatte Guldborgsund Kommune i 2016 en bredbåndskonsulent. Det har foreløbig givet omkring 6800 husstande hurtigere bredbånd. Viceborgmester på Langeland, Lisa Pihl (S), vil have undersøgt ideen.

Langeland/Guldborgsund: Godt 70 kilometer mod øst i Guldborgsund Kommune har man allerede taget hul på arbejdet med at sikre borgerne hurtigere internet og bedre mobildækning. Som en del af kommunens bosætningsstrategi for 2015-2019 ansatte den i marts 2016 Niels Kjærgaard som mobil- og bredbåndskonsulent. Hans opgave er at hjælpe borgerne med at få hurtigt internet og bedre mobildækning.

- Min opgave er at bygge bro mellem leverandørerne og borgerne. Vi går ikke ind og skeler til firmaer, om det er fiber, fast trådløst eller en tredje teknologi eller noget andet. Det vigtigste for os er, at borgerne får muligheden for at få en hurtige forbindelse, siger han.

Arbejdet har allerede båret frugt. I 2016 og 2017 har omkring 6800 husstande i Guldborgsund Kommune fået hurtigere internet, mens Niels Kjærgaard forventer, at omkring 3000 yderligere føjes til det tal, når 2018 er omme.

Niels Kjærgaard gør dog opmærksom på, at kommunen ikke giver direkte tilskud til borgerne til eksempelvis etablering af fibernet. I stedet hjælper den blandt andet med markedsføring, når der indkaldes til borgermøde.

- Eksempelvis hvis et lokalområde gerne vil holde et borgermøde omkring bedre bredbånd, så kan vi hjælpe med en annonce i avisen, forklarer han og tilføjer, at det har været gavnligt kun at have én indgang til kommunen, når det drejer sig om bredbånd og mobildækning.

- Et råd, jeg vil give videre, er, at det har vist sig at have en god effekt, når det klart og tydeligt var beskrevet, hvem man skulle henvende sig til - uanset om man er borger, leverandør eller medie, siger Niels Kjærgaard.

Foruden hurtigere internet og bedre dækning til borgerne, fik kommunen sidste år også Teleprisen 2017 ved IDA Tele's prisuddeling.

Viceborgmester er ikke afvisende

1. Viceborgmester, Lisa Pihl (S), er ikke afvisende overfor, at samme løsning kan komme på tale på Langeland. Men til at starte med vil hun have undersøgt, hvad kommunen må, og om opgaven kan løses af en kommunal medarbejder.

- Jeg er helt sikker på, at man i perioder kan bruge en kommunal medarbejder, der har kompetencer på området. Jeg afviser det bestemt ikke, men vi må undersøge, hvad der er den bedste løsning for Langeland, siger Lisa Pihl.

Guldborgsund har gode bredbånds-erfaringer: Viceborgmester vil undersøge en Langeland-model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce