Det vakte opsigt og glæde og førte til hurtig udrykning fra Langelands Museum, da der for en måned siden blev fundet økser, et halssmykke og armringe fra den ældre bronzealder på Ærø. Arbejdet med at sikre og konservere genstandene er i fuld gang på Langelands Museum, som i denne uge inviterer alle til at kigge med over arkæologernes skuldre.

Langeland: Stående på stiger ved en skrænt ved Vejsnæs på Ærø behørigt klædt skrigende gult arbejdstøj kunne arkæologer fra Langelands Museum for en lille måned siden grave bronzealdergenstande ud af den vintervåde skrænt, efter at Ærøs borgmester, Ole Wej Petersen (S) i første omgang havde fundet to økser, der vurderes at være fra den ældre bronzealder.

Genstandene blev hastet til Langelands Museum, hvor arkæologer og konservatorer arbejder på at sikre de skrøbelige armringe, der også dukkede op.

Det arbejde foregår for åbne døre i vinterferien, hvor konservator Ida Hovmand lader sig kigge over skulderen under det møjsommelige arbejde.

- Det har det så dårligt, at jeg er nødt til at sikre det, før vi kan sende det afsted. Lige nu er det nærmest bare i nogle klumper af jord, som jeg skal fritlægge og give noget, der kan holde sammen på det. Det regner jeg med at bruge den her uge på, forklarer hun.

Arbejdet foregår med mikroskop i en møjsommelig proces, som alle har mulighed for at følge her i vinterferien.

Langelands Museum på Jens Winthers Vej i Rudkøbing slår nemlig dørene op klokken 13 til 15, og foruden at kunne se Ida Hovmand over skulderen og følge pillearbejdet med det ærøske bronzefund, kan man også høre fortællingen om et udgravningsarbejde ved Rudkøbing Kirke, hvor der tilbage i 2004 blev fundet skelettet af en kvinde og et barn.

Det er klokken 13 til 15, og der er gratis adgang.

Brødtekst

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
Jubii: Hop gennem vinterferien

Jubii: Hop gennem vinterferien