Dronning Margrethe lægger til kaj med kongeskibet Danne­brog i dagene 8.-9. september

Langeland: Det var lige før, at der blev kippet med det rød-hvide dannebrog på rådhuset i Rudkøbing, da det torsdag eftermiddag blev meldt officielt ud fra Amalienborg, at Dronning Margrethe besøger Langeland som sidste stop på sit sommertogt med kongeskibet Dannebrog.

- Det er en stor ære, at dronningen har ønsket at besøge Langeland, siger borgmester Bjarne Nielsen (V).

Dronningen lægger til kaj med kongeskibet Dannebrog i dagene 8.-9. september, men om det bliver i Rudkøbing eller Bagenkop, er endnu ikke besluttet.

- Det bliver formentlig i Rudkøbing, og det er en rigtig god reklame for øen, at hendes majestæt kommer til Langeland, og vi skal nu i gang med at planlægge et program for det royale besøg, oplyser borgmesteren.

Den logistiske udfordring bliver lagt i hænderne på juridisk rådgiver Kurt Habekost og direktionssekretær Helle Bendorf.

Borgmester Bjarne Nielsen er stolt over, at kongehusets kabinetschef ringede i sidste uge og orienterede kommunen om dronning Margrethes ønske om at komme til Langeland.

Royalt besøg i Lohals 2008

- Langeland havde senest royalt besøg 17. september 2008, da dronningen og prins Henrik besøgte Lohals, siger Bjarne Nielsen, der således kunne tænke sig, at Sydlangeland står for tur denne gang.

- Vi har mange spændende ting at vise frem, og for eksempel kunne Koldkrigsmuseum Langelandsfort da være et oplagt emne, mener borgmesteren og tilføjer.

- Dronningen bliver her i to dage, og derfor er det vigtigt, at hun kommer ud og oplever forskellige seværdigheder på Langeland. Der venter os en stor logistisk opgave.

Amalienborg har ingen yderligere kommentarer til besøget på Langeland.

  • Af: