Fynske udviklingshæmmede til unik musikfestival på Værkstedsgården i Rudkøbing i september.

Rudkøbing: Olfert og G strengene, GSV Rock, samt Unico. 

Det er navne på nogle af de bands, som torsdag 7. september lægger vejen forbi Værkstedsgården for at spille op til musikfestivalen for udviklingshæmmede og senhjerneskadede - Glad Festival.

Det helt særlige ved festivalen er, at de udviklingshæmmede er på scenen via de forskellige brugerbands. De kommer fra flere forskellige fynske institutioner med den mangfoldighed, det repræsenterer. 

- Idéen om en festival er opstået, fordi vi selv har et sprudlende band kaldet "Superband", der består af brugere af Værkstedsgården. De har lyst til at optræde og samtidig skabe en festival med fokus på livs- og musikglæde, plads til forskellighed og sammenhold blandt udviklingshæmmede på Fyn, påpeger centerleder af Værkstedsgården, Kent Bagge Mikkelsen.

 

Glad Festival-sang

Institutionen har sat sig for at vise noget af den musikalske mangfoldighed, der eksisterer på Langeland og Fyn. Børn og unge fra Langeland Musikskole og Langeland Ungdomsskole kommer og spiller musik på festivalen. Og der vil være bands og gæster fra andre institutioner.

- Vi byder alle velkomne på festivalen og håber at se rigtig mange. Der vil være forskellige boder bemandet af blandt andre frivillige fra Langeland, hvor man kan købe mad og drikke. Der vil også være konkurrencer og masser af hyggeligt samvær.

Til festivalen er der komponeret en Glad Festival-sang. Og i boderne kan der købes grillpølser og kold kartoffelsalat, øl, vand, kage og kaffe. Desuden vil der være lotteri, konkurrencer og en konferencier udefra. /EXP