Giver kompetencer og bygger bro: E-sport handler om andet end computerspil

E-sport fungerer som bindeled mellem gamere og idrætsforeninger. Nu kan sportsformen være på vej til Nordlangeland. Foto: DGI / Bo Nymann

Giver kompetencer og bygger bro: E-sport handler om andet end computerspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • E-sport i idrætsforeninger giver gamere mulighed for at komme ud og møde hinanden ansigt til ansigt, når de spiller computer mod med hinanden, og det er værdifuldt.
  • Samtidig giver den nye sportsform idrætsforeninger mulighed for at komme i kontakt med unge, der ellers ikke ville opsøge foreningerne, fortæller DGI-konsulent på Fyn, Anders Lilhav Nielsen.

Oplysninger i artiklen om instruktørerkurser er opdateret og rettet den 9. marts.

Snøde: Der er stadig et stykke vej fra idé og vision til, at Langelandshallen kan tilbyde e-sport.

Men bestyrelsesmedlem i Fitness Nord og tovholder på projektet, Jette Jespersen, og den øvrige bestyrelse tror på ideen efter at have været på ekskursion til Rantzausminde, hvor den lokale idrætsforening tiltrække unge med lyst til at spille med og mod hinanden i samme lokale, samtidig med at de også skal ud og røre sig.

Og netop det at invitere computerspillerne ind i foreningslivet giver både spillerne, men også foreningerne noget værdifuldt, forklarer Anders Lilhav Nielsen, konsulent under DGI Fyn.

- Det betyder, at de unge og de, der nu melder sig, kommer ud og møder med- og modspillere rent fysisk, når de sidder i samme lokale. Man kan jo godt sidde derhjemme og spille på hold uden at sidde i det samme rum. Det kan også give de unge interesse i at være med i andre aktiviteter i foreningen, siger Anders Lilhav Nielsen.

Giver spillerne noget med hjem

Og selvom der er tale om en sportsform, hvor spillerne sidder foran en skærm og spiller alt fra krigs- og fodboldspil med og mod hinanden, giver selve formen nogle deltagere noget værdifuldt med hjem, fortsætter Anders Lilhav Nielsen.

- Der er måske nogle unge, der har haft det lidt svært i social og udadvendt sammenhæng, og som rykker sig meget ved at komme ud i en sådan en aktivitet, hvor de er trygge, og hvor de kan begå sig og også få noget socialt fællesskab, siger han.

Erfaringerne viser også, at idrætsforeningerne ved at tilbyde denne nye sportsform kan tiltrække medlemmer, der ellers ikke ville opsøge en idrætsforening, fortsætter Anders Lilhav Nielsen.

- I mange tilfælde er det unge, der ellers ikke ville opsøge idrætsforeningerne, eller som idrætsforeningerne gerne vil have kontakt til, men som ikke har fået det. Nu har foreningerne så muligheden for at komme i dialog med denne gruppe unge ved at etablere sådan et tilbud, siger han.

Vigtigt at undervise i samarbejde og kommunikation

Ifølge Anders Lilhav Nielsen har e-sporten især i løbet af det sidste halve år vundet indpas på Fyn, og alene under DGI dyrkes den nye sportsform nu 15 steder på Fyn.

For at få fuldt udbytte af sportsformen er det dog også nødvendigt at uddanne instruktører, og det sker for anden gang i Esportalliancens regi, som er DGI, Ungdomsringen, Esport Danmark og Dansk Firmaidrætsforbunds fælles uddannelse.

- Foreningerne skal have nogle, der kan undervise og også gerne lægge fokus på andet end spillet, og der ligger også meget som en ekstra kompetence, man kan få, når man går til noget struktureret og organiseret e-sport. En ting er, om spillet er Counter-Strike, League of Legends eller Fifa. Det er også vigtigt at få undervist i samarbejde og kommunikation og have tillid til hinanden og vise respekt, siger Anders Lilhav Nielsen.

Giver kompetencer og bygger bro: E-sport handler om andet end computerspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce