Voxpop

Superbrugsen i Rudkøbing søger om tilladelse til at etablere torv og parkeringspladser for at åbne byen op mod Vejlen.

Avisen gik på gaden for at høre, hvad de lokale mener om den sag.

Tommy Jensen, 68 år, Rudkøbing, pensionist:

- Jeg håber ikke, det bliver gennemført. Det er fantastisk dårligt, man laver sådan et kæmpe hul i vores hovedstrøg. Der er for mange grimme gavle i forvejen, så jeg ville være meget ked af det, hvis brugsen får lov til at rive de to bygninger ned. Jeg tror ikke på, de får lov til det.

Hvad vil det betyde for den gamle købstad, som Rudkøbing er?

- Man har en sammenhæng af huse og forretninger hele vejen op gennem Østergade, og så får man pludselig et kæmpe hul, som hele foråret, efteråret og vinteren vil opleve et sus fra vestenvinden. Man vil slet ikke kunne færdes i området her - kun i to måneder om sommeren. Så det vil være helt vanvittigt.

Hvad er dit bedste råd?

- Jeg vil sige til kommunens folk, at de må tage sig sammen og få det stoppet. Det kan ikke være rigtigt, man kan få lov til at rive to bygninger ned i et hovedstrøg i en by. Om man vil lave pladser, serveringer eller parkeringspladser er lige meget - man skal bare ikke lave sådan et gennembrud i gågaden.

Leo Schøsler, Rudkøbing, hjemløs, sælger Hus Forbi-bladet:

- Man burde bruge husene til hjemløse, men vi har brug for mere plads hernede til alle turisterne og publikum i det hele taget.

Hvad tænker du umiddelbart om udspillet?

- Det er en god idé. Husene trænger til at blive revet ned. Det vil give noget mere liv i centrum og handlen i det hele taget. Man kunne måske lave en bålplads, så man kunne sidde og grille og hygge sig.

Anni Thygesen, 80 år, Rudkøbing, pensionist:

- Det er ganske forfærdeligt, at de vil rive det ned. Det bliver bare sus og gennemtræk. Du kan nok se, at hvis de to huse kommer ned, hvilken blæst der bliver heroppe ved brugsen.

Så dit bedste råd er at droppe projektet helt?

- Ja. Det vil jeg sige. Og der kunne komme nogle flere og åbne butikker. Men det lader ikke til, at der nogen, der vil komme og gøre noget ved de tomme butikker.

Meningerne er også delte på avisens Facebookside Fyns Amts Avis Langeland. Deltag gerne i debatten i kommentarfeltet herunder artiklen eller på Facebooksiden.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
7
504 underskrifter mere: Nu er nej-sigere oppe på 1264 protestunderskrifter mod nedrivning

504 underskrifter mere: Nu er nej-sigere oppe på 1264 protestunderskrifter mod nedrivning

8
3F-formand vidste, at Brugsen ville rive ned

3F-formand vidste, at Brugsen ville rive ned

Blandede følelser for byfornyelses-projekt

Blandede følelser for byfornyelses-projekt