Folkeoplysningsudvalget og Frivillighedscenter Langeland havde tilsyneladende så svært ved at pege på én enkelt person, at de valgte at dele årets frivillighedspris i to.

Rudkøbing: At Karina Jørgensen fra Natteravnene Langeland og Ann Jeppesen fra Røde Kors på Langeland, blev valgt til årets frivillige på øen i forbindelse med det store "Frivillig Fredag-"arrangement kom måske bag på nogen.

Men det kom dog helt sikkert i hvert fald ikke bag på hovedpersonerne selv, der både havde skrevet taler og virkede velforberedte, omend også rørte.

- Tak, er kun et fattigt ord, lød det lakonisk i begyndelsen fra Ann Jeppesen, der prøvede at opsummere hele virket som frivillig i nogle ganske få sætninger fredag eftermiddag.

- At være frivillig er en gave. En gave jeg under alle mennesker at give sig selv, lød det fra Ann Jeppesen, imens duftene fra krydderrierne fra det somaliske køkken (som der blev lavet mad fra til lejligheden) fyldte det tidligere butikslokale op i Østergade 27 i Rudkøbings gågade.

Til trods for få summende og lydgennemtrængende mobiltelefoner, stoleskrammel, hosten og børneskrig, trængte Ann Jeppesen igennem med sit budskab.

- Jeg har fået en plejedatter, en lånesøn, en syrisk familie. Jeg er blevet bedstemor for en burmesisk familie. Mange kalder mig for mor, og vi er en stor familie, sagde Ann Jeppesen, som har rundet de 80, men ikke lod til at ville gå på pension fra de frivillige gaver endnu.

- Ann... Jeg har dig mistænkt for at give så meget af dig selv til andre, at du ofte glemmer at give dig selv noget. Du har fortjent denne pris, lød det fra Elisa Hansen under takketalen.

En takketale der blev delt i to, da Karina Jørgensen fra Natteravnene Langeland fik den anden del af takkekronerne og hædersbevisningen.

- Tusind tak, sagde Karina Jørgensen og blev med et pludselig rørt, imens hun talte i mikrofonen.

 

 

Stjæler nattesøvn

- .... Jeg er rigtig beæret over det her skulderklap. Man skal huske på, at der er mange måder at yde frivilligt arbejde på, og det er det hele værd i form af et stærkt fællesskab på tværs af generationer og baggrunde, sagde Karina Jørgensen, der er i spidsen for 26 natteravne, som hver weekend, og under arrangementer som Langelandsfestivalen, marcherer rundt i byen for at møde og støtte de unge og udsatte unge.

- Arbejdsbyrden nærmest forsvinder, når man møder de unge mennesker på gaden. Tænk, at man kan være så glad for en ting, der stjæler ens nattesøvn. Det er det hele værd, når man lægger skulder til en træt fuld pige, lytter til kærestesorger og generelt bare bliver mødt med en masse gode oplevelser, sagde Karina Jørgensen, som dog ikke ville tage æren for særligt meget, da hun mente det mere var en fællespris for alle øens natteravne.

- Jeg forstår ikke, hvor du finder tiden til det Karina. Du har et arbejde, en post i kommunalbestyrelsen, familien. Men nogle siger jo, at hvis man giver et arbejde til et travlt menneske, så får man tingene gjort, sagde Elisa Hansen i takketalen.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.