Fra jord til bord: Ny køkkenchef sætter Skovsgaards egne grøntsager i centrum

Den 1. marts startede Annitta Jensen som ny køkkenchef i Skovsgaard Café og Gårdbutik, men stedet er ikke nyt for hende: Hun har arbejdet i caféens køkken siden 2016. Foto: Nynne Bojsen Faartoft

Fra jord til bord: Ny køkkenchef sætter Skovsgaards egne grøntsager i centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De hjemmedyrkede grøntsager skal spille hovedrollen i Skovsgaard Café og Gårdbutik, hvor Annitta Jensen er ny køkkenchef. Hun elsker sin arbejdsplads og har planer om at bringe godsets særlige historie helt ind i køkkenet.

Hennetved: Ude på marken ved stendiget er der sået og plantet over 50 forskellige grøntsager - lige fra kartofler og kål til gulerødder og frilandstomater. Udvalget er blandt andet bestemt af, hvad der skal bruges i køkkenet på Skovsgaards café, hvor Annitta Jensen trådte til som ny køkkenchef den 1. marts:

- Det er tænkt sådan, at jeg hver dag kan lave en bestillingsliste over, hvad jeg skal bruge i køkkenet til næste dag, og så er der nogen, der høster det til mig. Det kan ikke blive mere friskt end det, siger hun.

Fremover vil Skovsgaard Café og Gårdbutik nemlig fokusere på godsets egne råvarer. Skovsgaards første øl er allerede på hylderne (en classic-variant følger store bededag), og i fryserne er der stude- og lammekød til salg. Med tiden vil man også kunne købe både friske og syltede grøntsager.

Annitta Jensen er et kendt ansigt for caféens gæster: Hun har nemlig arbejdet i køkkenet på Skovsgaard siden 2016 sammen med Sus Larsen og kender derfor stedets "bestsellere" som rødbede- og broccolisalater. Dem holder hun fast i, men der vil også ske forandringer:

- Jeg vil i højere grad tage hensyn til, hvad vi kan få fra marken, når jeg lægger menuen. Også for at minimere vores madspild. Derudover arbejder vi på at gøre køddelen varm, men der vil stadig være størst fokus på grøntsagerne og de vegetariske og veganske retter. Vi vil fremdyrke den fine smag, som grøntsagerne har i sig selv, siger hun.

Det smukke skab med service stammer oprindeligt fra Skovsgaard Gods. For tiden er der lidt tomt på hylderne i gårdbutikken, men med tiden vil de blive fyldt med Skovsgaards egne produkter: øl, kød, friske og syltede grøntsager. Foto: Nynne Bojsen Faartoft
Det smukke skab med service stammer oprindeligt fra Skovsgaard Gods. For tiden er der lidt tomt på hylderne i gårdbutikken, men med tiden vil de blive fyldt med Skovsgaards egne produkter: øl, kød, friske og syltede grøntsager. Foto: Nynne Bojsen Faartoft

En tidslomme

På en overskyet aprildag er der stille i caféen, men det kræver bare lidt solskin, så bliver caféen fyldt op, fortæller Annita Jensen.

Selv på en dag med lidt "kedeligt" vejr, nyder hun sin arbejdsplads:

- Når man kører op af alléen, kommer man ligesom ind en tidslomme - der sker et eller andet, synes jeg. Man kommer ned i gear. Og det vil vi også bruge; at man som gæst her kommer til noget, der er så anderledes, siger Annitta Jensen og tilføjer:

- Vi vil for eksempel kigge i gamle kogebøger og se, hvad man spiste, dengang godsets ejer Frøken Fuglede levede, og så kan det være, at vi serverer "Frøken Fugledes kringle". Vi vil gerne bringe stedets historie særlige og lidt mystiske historie helt ind i køkkenet, siger hun.

Skovsgaard Café og Gårdbutik har åbent klokken 10.00-17.00 alle dage - undtagen torsdag, hvor der er "fællesspisning" og åbent indtil klokken 21.00. Annitta Jensen overvejer at indføre en tirsdags-fællesspisning i sommerperioden.

Broccoli- og rødbedesalat er blandt
Broccoli- og rødbedesalat er blandt "bestsellerne" i Skovsgaards café. Foto: Nynne Bojsen Faartoft

Fra jord til bord: Ny køkkenchef sætter Skovsgaards egne grøntsager i centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce