Forvirring i sag om stendige


Forvirring i sag om stendige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturarvsstyrelsen og Ulrik Bremholm har hver sin opfattelse af, hvor sagen står

LEJBØLLE: Kulturarvsstyrelsen og gårdejer Ulrik Bremholm er fortsat langt fra enige i spørgsmålet om et stendige på hans jord øst for Lejbølle. Nu er parterne tilsyneladende også uenige om, hvor sagen står.

Forvirret? Ja, men det er der også god grund til. Sagsbehandler i Kulturarvsstyrelsen Dorte Veien Christiansen sagde i sidste uge til Fyns Amts Avis, at Ulrik Bremholm nu havde erkendt, at det var et fredet stendige, han for et par år siden lod fjerne på en mark mellem Hestehave Skov og stranden.

- Vi mangler bare at blive enige om, hvor langt stendiget var. Vi er i dialog med lodsejeren, så jeg regner ikke med, der bliver flere problemer med den sag, sagde hun.

Ulrik Bremholm:

- I mine øjne er sagen langt fra afsluttet, men det undrer mig ikke, at hun siger sådan, for der er før sket pudsige ting i Kulturarvsstyrelsens regi. Sidste gang, hun udtalte sig til avisen om et brev, hun havde sendt mig, gik der 14 dage, før jeg fik brevet, siger Ulrik Bremholm.

Han har fra første færd holdt på, at der var tale om et markskel, som fejlagtigt var klassificeret som et stendige af det daværende Fyns Amt.

Påstand afvises

Sagen blev rejst af Ulrik Bremholms nabo, Peter Rasmussen i Sønderskov Huse, der er en af de mest vedholdende modstandere af de omstridte vindmøller, der efter planen skal rejses øst for Lejbølle.

Peter Rasmussen hævder, stendiget blev fjernet for at skaffe plads til en af vindmøllerne.

At der skulle være en sammenhæng mellem fjernelsen af stendiget og vindmølleplanerne, har Ulrik Bremholm pure afvist.

Selv om sagen skulle ende med, at han tvinges til at retablere stendiget, forhindrer det ham ikke i at afgive jord til en af vindmøllerne.

Ifølge Dorte Veien Christiansen er der nemlig ingen beskyttelseszoner omkring stendiger, selv om de er fredede.

- Så længe man ikke ødelægger stendiget, må der ske byggeri eller anlæg så tæt på det, som det overhovedet er praktisk muligt, siger hun.

Forvirring i sag om stendige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce