Forundersøgelse af fremskudt færgehavn i Tårs på finansloven

En økonomisk screening fra Sund & Bælt viste for nylig, at en fremskudt færgehavn i Tårs kan få sejlturen over Langelandsbæltet ned på 22 minutter. Arkivfoto

Forundersøgelse af fremskudt færgehavn i Tårs på finansloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På finansloven 2018 er der blevet sat én million kroner af til at undersøge mulighederne ved en fremskudt færgehavn i Tårs.

20 minutter fra Svendborg til Spodsbjerg Færgehavn, 20 minutter over Langelandsbæltet og 20 minutter fra Tårs Færgehavn til den lollandske motorvej.

Sådan lød visionen i initiativet "Fra omvej til smutvej", som Langeland, Svendborg og Lolland Kommune lancerede tilbage i 2009, og med den nye finanslov er "smutvejen" kommet et lille skridt nærmere sin realisering.

I finansloven for 2018 har regeringen og Dansk Folkeparti nemlig sat én million kroner af til at undersøge muligheder, konsekvenser og udgifter ved at etablere en fremskudt færgehavn i Tårs. Forundersøgelsen skal også se på de samfundsøkonomiske gevinster ved at reducere rejsetiden mellem Langeland og Lolland.

Visionen er genstartet

Og der er tid at hente ved at flytte færgehavnen i Tårs længere ud i havet.

Det lave vand ved kysten tvinger nemlig færgerne til at sænke farten, men som en økonomisk screening fra Sund & Bælt også viste for nylig, kan en fremskudt færgehavn få rejsetiden ned på 22 minutter.

Folketingsmedlem for Venstre, Erling Bonnesen, er glad for, at tankerne i "Fra omvej til smutvej" er kommet på den politiske dagsorden igen:

- Vi har genstartet visionen om at få skabt en bedre forbindelse fra Lolland over Langeland og Tåsinge til Fyn. For vi oplever en stigende trafikmængde, som simpelthen betyder, at der skal gøres noget, siger han. En anden væsentlig del af "Fra omvej til smutvej" er en omlægning af vejen over Tåsinge. Her ligger der allerede rapporter om, hvordan vejen kan føres uden om småbyer og bakkede områder, og det vil den nye forundersøgelse derfor ikke beskæftige sig med, fortæller Erling Bonnesen.

Han forventer, at undersøgelsen vil ligge klar i løbet af 2018.

Forundersøgelse af fremskudt færgehavn i Tårs på finansloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce