Marianne Krag Petersen, der er medlem af repræsentantskabet for Langelands Elforsyning, foreslår indkøb af elcykler og etablering af ladestationer.

Langeland: - Prøv lige at forestille dig: At turister - og alle langelændere i øvrigt - kan låne eller leje elcykler til ture rundt på Langeland. Det vil i dén grad brande Langeland.

Forslaget kommer fra Marianne Krag Petersen, Hennetved, der ved brugermødet i maj sidste år blev valgt ind i repræsentantskabet for Langelands Elforsyning. Hun stillede forslaget om elcykler ved repræsentantskabsmødet i december 2017.

På den måde kan både turister og lokale komme rundt og nyde naturen på en behagelig og smuk måde, samtidig med at vi får brandet Langeland som en grøn ø.

Marianne Krag Petersen

- Forslaget er foreløbigt, men jeg tænker mig, at Langelands Elforsyning indkøber et antal elcykler og etablerer ladestationer på strategiske steder, gerne i samarbejde med øens turistvirksomheder. Måske kan man få lavet en app, som gør det muligt at bestille en elcykel på forhånd, sådan at man for eksempel kan tage bussen - måske senere en elbus - til for eksempel Lohals og så ellers cykle tilbage til for eksempel Rudkøbing, forklarer Marianne Krag Petersen og tilføjer:

- På den måde kan både turister og lokale komme rundt og nyde naturen på en behagelig og smuk måde, samtidig med at vi får brandet Langeland som en grøn ø.

  • fyens.dk