Formand har succes med asylfodbold


Formand har succes med asylfodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver torsdag mødes asyldrenge fra børnecentrene Lindelse og Tullebølle i Tullebøllehallen til fodboldintegration hos Kamilla Kjeldsen

Interessen er støt stigende

Tullebølle: Drengene binder de farvede overtrækst­røjer om armen eller hovedet. Nogle få tager trøjerne rigtigt på, mens de skærer ansigter.

Overtrækstrøjerne lugter, som overtrækstrøjer nu engang lugter.

Hvert hold består af fire drenge og fodboldkampene varer i fem minutter, hvorefter en ny kamp mellem to nye hold begynder. Det er fem hektiske minutter, hvor pulsen og stemmerne er høje, alt imens Kamilla Kjeldsen står bag de træbander, som danner rammen om hele herligheden, og forsøger at agere dommer på en blanding af dansk, engelsk og armbevægelser.

Og hun elsker det. Hver torsdag bruger Kamilla Kjeldsen eftermiddagen som fodboldtræner og dommer for de fodboldglade uledsagede drenge fra asylcentrene i Lindelse og Tullebølle. Blot en af mange kasketter, hun tager på hovedet hver uge.

Mange meninger om regler

- Der var mange problemer i begyndelsen, fordi drengene plejer at spille med nogle andre regler end mine, fortæller Kamilla Kjeldsen, som også er formand i Tranekær/Tullebølle Idrætsforening.

- Jeg skal stadig være opmærksom, når jeg står på side­linjen, men vi spiller med de samme regler nu, tilføjer hun og sætter gang i en kamp mellem de orange og de blå overtrækstrøjer.

Hver torsdag er det fodbold og om tirsdagen er det badminton. Tilbud, som asyldrengene benytter sig af i stor stil. Faktisk har Kamilla Kjeldsen været nødt til at dele drengene fra Lindelse og drengene fra Tullebølle for at få det til at gå op. Nu spiller Lindelse fodbold den første time og Tullebølle i timen bagefter.

Interessen stiger stadig

Kamilla Kjeldsen holder taktikmøde med spillerne fra det blå overtrækstrøjehold. Fingrene agerer spillere og på en blanding af dansk og engelsk får hun forklaret, at holdet skal prøve at spille med en fast angriber, som holder sig over midten.

- De glæder sig til at komme herud. De trænger til at se noget andet end skole og asylcenter, fortæller Kamilla Kjeldsen, mens det blå hold er gået på banen og allerede har scoret deres første mål med den faste angriber.

Siden begyndelsen af efteråret har drengene kunnet træne fodbold hos Kamilla Kjeldsen i Tullebøllehallen. Noget som stadigt flere af dem benytter sig af.

- Da vi besluttede os at dele dem, var der i hvert fald en 40-50 drenge med til træning, fortæller hun.

Det er lidt af en kontrast til klubbens øvrige træninger. Her svinger deltagertallet en del, og er ikke, som når asyldrengene mødes, støt stigende.

Da det grønne hold skal på banen, går antallet af spillere ikke op. Kamilla Kjeldsen og en af medarbejderne fra Børnecentret i Tullebølle trækker trøjer over hovederne og løber på banen.

Formand har succes med asylfodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce