Forfatterforeningen: Projektet fra 20 danske byer er en succes

Dansk Forfatterforenings formand, Morten Visby, er godt tilfreds med de udsendte forfatteres arbejde. Foto: Martin de Hahn

Forfatterforeningen: Projektet fra 20 danske byer er en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatterforeningen er godt tilfredse med projektet "Hvem er Danmark", hvor 20 forfattere har skrevet fra 20 forskellige byer i Danmark.

Dansk forfatteforenings projekt med at sende forfattere ud i 20 forskellige byer er ikke færdigt endnu. Der er stadig enkelte, der ikke har været afsted endnu, og der bliver stadig skrevet på livet løs.

Men formanden for Dansk Forfatterforening, Morten Visby, er godt tilfreds med det, han har set indtil nu.

- Jeg vil godt være ærlig og sige, at det er gået over al forventning. Forfatterne har selv været ovenud begejstrede, og de er også blevet mødt med en åbenhed og en begejstring, som vi overhovedet ikke havde forestillet os, siger han.

Formålet med projektet, der hedder "Hvem er Danmark", er at fremme læselysten i Danmark. De 20 værker skal senere på foråret samles i en antologi, i et digitalt Danmarkskort, og der skal udarbejdes undervisningsmateriale, som skal bruges over de næste tre år i folkeskolen.

- Det at have et personligt forhold til at læse litteratur er et gode, som vi ønsker, at så mange som muligt skal have adgang til. Vi tænkte, at de bedste ambassadører for det er forfatterne selv, så vi ville skabe nogle personlige møder mellem læsere og forfattere, hvor der ikke var tale om en optræden, men hvor det handlede om tilblivelsen af en tekst, fortæller Morten Visby.

Krimi fra Langeland

At Jesper Stein er blevet så inspireret af Langeland, at han har planer om, at hans næste bog skal foregå på øen, er godt, men det har ikke været målet.

- Det var ikke sådan, at der skulle komme en masse litteratur fra de her 20 byer. Men det er da klart, at der også har ligget i det, at det ville være godt, hvis projektet kunne give anledning til nogen nye historier, siger Morten Visby.

- Men jeg synes, det er helt vildt fedt, at han var valgt at gøre det, og det er klart, at det også gør noget ved at forfatterskab, at man på den måde bliver revet ud af sine vante omgivelser, fortsætter han.

Ud over at skrive har forfatterne holdt læsermøder på bibliotekerne og har lavet skriveworkshops for unge.

Projektet er støttet af Nordea Fonden.

Forfatterforeningen: Projektet fra 20 danske byer er en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce