Forening for internethandel i Danmark: - Der er absolut potentiale i udkanten

Webshops ligger godt på Langeland. Her er det XL Tøj i Rudkøbing. Foto: Martin Ramsgaard.

Forening for internethandel i Danmark: - Der er absolut potentiale i udkanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvdelen af medlemmerne af Foreningen for Dansk Internet Handel, har adresse uden for landets store byer som København, Århus og Odense. Faktisk er der en del at vinde, ved at placere sig i udkanten, mener foreningen.

Langeland: Udkanten, eller vandkanten om man vil, har i den grad potentiale, hvis man planlægger at starte en webshop. Det fortæller kommunikationschef i Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH), Henrik Teil.

Foreningen har over 600 medlemmer i Danmark, og ifølge kommunikationschefen har godt halvdelen af dem adresse uden for landets største byer. Der er nemlig en del at vinde, hvis man driver webshoppen et stykke fra København, Århus eller Odense.

FDIH er en interesseorganisation for virksomheder, der repræsenterer danske e-handelsvirksomheder, og de virksomheder, der leverer tekniske løsninger til e-handlen.

Fyns Amts Avis har de seneste dage bragt historier om pakkehandlen på, til og fra Langeland. Mandag den 10. september fortalt avisen historien om, hvordan Kædeby Maskinforretning er aldeles afhængig af, at kunne levere fra dag til dag.

- Der er absolut potentiale i udkanten. Hvis man har en god idé til en netbutik, er det en god idé at finde et område lidt længere ude, fortæller Henrik Teil og tilføjer:

- Det er vores vurdering, at det ikke er geografien, der er forhindringen. Nogle af de største e-handelssucceser vi har set, har hovedsæde langt fra hovedstadsområdet.

Det er især de lavere omkostninger, der lokker webshops til provinsen. Byer som Skive og Herning har et stærkt miljø for de virtuelle butikker, og derfor er koncentrationen af netbutikker i de områder stor, fortæller Henrik Teil.

Langeland er pakkeland
Fyns Amts Avis på Langeland sætter i denne tid fokus på pakkeposten, der sammen med internettet forandrer livet i udkanten.Erhvervslivet kan sende og modtage materialer, reservedele og varer fra dag til dag.

Private kan handle i hele verden og få det leveret varerne leveret få dage efter. Handler man i Danmark, kommer pakkerne oftest dagen efter - også hvis man bor på Strynø.

Vi ser på fordele, ulemper og ting, som pakkerne forandrer på Langeland.
Henrik Teil, kommunikationsdirektør i Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH). Foto: FDIH
Henrik Teil, kommunikationsdirektør i Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH). Foto: FDIH

Noget at vinde på Langeland

Ifølge Henrik Teil kan man som webshop-ejer faktisk ikke flytte for langt ud på landet. Så længe der er en ordentlig bredbåndsforbindelse og muligheden for at tiltrække den rette arbejdskraft eksisterer, har geografien ikke særlig meget at skulle have sagt.

Faktisk kan der være noget at vinde ved at drive internetbutik fra lige netop Langeland, fortæller Henrik Teil:

- Hvis man bor et sted, hvor der er turisme, og det du sælger, er et nicheprodukt som for eksempel kunsthåndværk eller tøjdesign, så det oplagt at lave en netbutik ved siden af. På den måde har man mulighed for at holde fast i de kunder, der falder for det om sommeren.

På den måde er man ifølge kommunikationsdirektøren sikret fysisk synlighed, og det giver gunstige forhold, hvis man har planer om at starte en webshop.

Forening for internethandel i Danmark: - Der er absolut potentiale i udkanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce